Juan Roig alerta que el coronavirus traerá una crisis económica
Juan Roig, presidente de Mercadona. / FOTO: Reuters.

La cadena valenciana de supermercats Mercadona ha presentat hui el balanç de resultats de 2020. El CEO de la companyia, Juan Roig, ha sigut el responsable de donar a conèixer les últimes dades. A més, ha llançat un missatge d’esperança i inspirador tant per a la societat valenciana com per als empresaris.

L’any 2020 ha sigut un any molt exigent i complicat de gestionar. Especialment des d’el mes de març passat, quan encara no érem conscients de la complexitat d’aquesta pandèmia, però sí, com vaig tenir ocasió de traslladar a la societat, de quin seria una de les nostres principals obligacions: transmetre tranquil·litat a la societat amb el compromís de garantir el proveïment als nostres ‘Caps’ (clients)”, avançava.

Roig ha explicat que per a “assumir” aqueix compromís va necessitar comptar amb el suport de tot el conjunt del seu equip: les 95.000 persones de Mercadona; els 3.000 proveïdors; i el conjunt de les més de 500.000 persones que formen aquestes companyies.

És en els moments excepcionals quan sorgeixen les persones excepcionals que, amb el seu esforç i capacitat de superació, han gestionat les diferents ones d’incertesa a les quals ens hem enfrontat, fent el que millor saben fer: aplicar dia a dia en el seu treball els mètodes i valors que conformen el nostre model d’empresa per a obrir cada matí les botigues i donar el millor de cadascun per a oferir un servei excel·lent als nostres ‘Caps'”.

ROIG: “SI REMEM COM SABEM, ACONSEGUIREM EL QUE ENS PROPOSEM”

L’any 2021 serà un any molt molt difícil. El nostre compromís, i del qual jo em sent orgullós, és continuar donant el millor de cadascun de nosaltres sense esperar que ningú ens el demane, convençut que si remem com sabem, aconseguirem el que ens proposem“, assenyalava.

“A més del talent del seu equip i de la digitalització, una empresa necessita un lideratge capaç de fer tots els canvis necessaris; si no, desapareixerà. I això passa per ser capaços de plantejar-nos la crisi sanitària i econòmica com una oportunitat per a fer visible en la societat la necessitat de disposar de models empresarials que generen desenvolupament sostenible, eficiència productiva i benestar per als cinc components”.

“No vull acomiadar-me sense agrair el suport dels nostres accionistes i del nostre Consell d’Administració. La seua confiança en el Comitè de Direcció de la companyia ha sigut de gran ajuda per a gestionar amb eficàcia enguany tan difícil. I molt menys, sense tenir un record per a totes les persones que al llarg d’aquests mesos han lluitat i han pogut superar la malaltia, i molt especialment per als qui han patit directament la pèrdua de sers estimats com a conseqüència d’aquesta pandèmia”.