Mercadona retira uno de sus productos estrella
El empresario Juan Roig en la inauguración del primer supermercado Mercadona en Portugal.

La cadena de supermercats Mercadona no obrirà finalment al carrer més comercial de València. La companyia de Juan Roig ha cancel·lat el projecte anunciat cinc anys arrere per al carrer Colón davant les dificultats en la tramitació urbanística.

La empresa valenciana havia adquirit baixos d’un total de tres edificis amb l’objectiu d’unir-los i crear un gran supermercat. El local anava a comptar amb accessos als carrers Conde Salvatierra, Colón i Gravador Esteve, a més d’un pàrquing de 3.000 metres quadrats.

No obstant això, segons ha revelat Valencia Plaza, Mercadona ha desestimat la seua obertura.  Per a la unió dels baixos calia procedir a una complexa tramitació urbanística que no ha pogut completar-se després d’anys de treball.

Una de les accions més complexes era la del soterrani. La idea inicial era comptar amb un garatge subterrani però va haver de replantejar-se per motius urbanístics. El pàrquing es va redissenyar passant a ser una superfície al costat del local en lloc de plantes subterrànies.

Una altra qüestió clau era l’eixida al carrer Colón. Mercadona es va veure obligada a dividir les tramitacions en dues. D’una banda, Gravador Esteve al costat de Conde Salvatierra; i per un altre, el carrer Colón com a projecte “independent”. Aquest ajust li suposava a Roig perdre l’entrada pel carrer més important de València i reduir la superfície comercial del supermercat.

El nou local anava a ser el segon Mercadona de la part més cèntrica de la ciutat. Aquest anava a sumar-se a la superfície del carrer Roger de Lauria inaugurat en 2010. Ara no obstant això caldrà esperar per a veure un nou Mercadona en el centre de València.