El balcón del Ayuntamiento reabrirá sus puertas al público
Fachada principal del Ayuntamiento de Valencia. / Ken Farge

Un menor de 15 anys ha resultat ferit d’arma blanca en el centre de València, segons ha informat el Centre d’Informació i Coordinació d’Urgències (CICU). La Policia Nacional ha arrestat a un jove de 16 anys com a presumpte autor. Al menor se li imputa un delicte de lesions després d’apunyalar per l’esquena al seu amic.

Els fets van succeir aquest diumenge sobre les 20:30 hores en la Plaça de l’Ajuntament de València. Allí, els agents que realitzaven labors de prevenció van ser requerits per un ciutadà.

Aquest va manifestar que hi havia una persona ferida per arma blanca uns metres arrere i que estava acompanyat per altres tres o quatre xics. A més, un d’ells anava intentant punxar la roda de vehicles i colpejant mobiliari urbà.

La patrulla es va dirigir corrent al lloc observant a un grup de quatre joves. Aquests estaven bastant nerviosos i en veure la presència policial van intentar separar-se. No obstant això, van ser interceptats pels policies i van localitzar al jove que presentava una ferida a l’esquena, de la qual sagnava abundantment. Així, els agents van sol·licitar ràpidament l’assistència sanitària per al seu trasllat a l’hospital.

EL MENOR ÉS HOSPITALITZAT DESPRÉS DE L’APUNYALAMENT

Els agents, després d’entrevistar diversos testimonis, els van manifestar que els joves s’havien barallat entre ells. A més, van esbrinar que un d’ells li hauria agredit amb una botella de cristall que portava a la mà després d’una discussió. Així, els agents ho van detenir com a presumpte autor d’un delicte de lesions.

Finalment, després de realitzar les comprovacions oportunes, els policies van lliurar a cada menor als seus progenitors. Així mateix, van donar part a Fiscalia de Menors de la detenció del jove de 16 anys, el qual compta amb diversos antecedents policials.

Per al trasllat de l’apunyalat es va sol·licitar la intervenció amb una ambulància del Centre d’Informació i Coordinació d’Urgències (CICU). El SAMU es va desplaçar al lloc i va prestar els primers auxilis. Posteriorment, el menor va ser evacuat a l’Hospital Doctor Peset amb una ambulància de Suport Vital Avançat (SVA).