Una de les millors tapes de la Comunitat es cuina a València

Les tapes guardonades en el certamen 'Ruta de Tapes MadeinCV' podran degustar-se per quatre euros fins al pròxim 9 de juny

Suprema de gall sobre una crema de creïlla i làmines de carxofes. Així és la millor tapa de tota la Comunitat Valenciana. El Rincón de Capis de Torrevieja s’ha alçat hui amb el guardó d’esta segona edició del certamen. Amb ell se cerca promocionar la gastronomia valenciana però no solament d’alta cuina sinó de tots aquells locals que reben diàriament les visites de centenars de turistes.

Huit cuiners han competit en la Ruta de Tapes MadeinCV després de passar una selecció de més de 60 locals. Gràcies a este guardó, el guanyador viatjarà el pròxim 27 de juny fins a La Haya per a participar en la celebració del Dia Mundial de la Tapa.

Però esta campana, posada en marxa per Conhostur i Turisme a través de la Federació d’Hostaleria de València, no acaba ací. Fins al pròxim 9 de juny els amants del bon menjar podran gaudir de la cultura de les tapes valencianes en un total de 32 bars de València i Alacant sumats a esta iniciativa que ofereix manjares únics a un preu apte per a totes les butxaques.

RANKING TOP 3 TAPAS MADEINCV

1º El Rincón de Capis de Torrevieja (C/ San Gabriel 5, Torrevieja)

  • Tapa: Suprema de Gall Pedro, crema de calder de Torrevieja i carxofa de la Vega Baixa confitada en AOVE Jaime Rosell.
  • Descripció: Llom net de Gall Pedro sobre crema de creïlla amb fons de calder i làmines de carxofes confitades.
  • Ingredients: Gall Pedro (peix de Sant Pere), carxofes i creïlles noves de la Vega Baixa, fons de calder de Torrevella (morralla de roca, oli d’oliva verge extra Jaime Rosell de Benejússer, ou, all i tomaques).

2º El Suquet de Castaños (C/Castaños 16, Alacant)

  • Tapa: Arena.
  • Descripció: Tallarines de calamar, faves, arròs negre cruixent i all-i-oli de safrà.
  • Ingredients: Ceba, all, nyora, faves, safrà, calamar (de Santa Pola), caldo de peix, ou, arròs i AOVE..

3º Bar Jëra (Plaza Tetúan 8, València)

  • Tapa: Black Rabbit.
  • Descripció: Fartón de tinta de calamar, conill i hummus. Conill, alls, ametla, garrofó pintat, julivert, brots i aranja.