fotografía
'Niña llorando en la frontera', de John Moore. Imagen ganadora World Press Photo 19.

La Fundació Xirivella Soriano de València acull entre el 19 d’octubre i el 17 de novembre l’exposició World Press Photo 19, la mostra més prestigiosa de fotoperiodisme mundial, que aconsegueix enguany la seua setena edició a la ciutat (C/ Valeriola 13, València).

D’esta manera, la Fundació Xirivella Soriano i Doctornopo aposten per renovar la seua col·laboració amb el certamen per a situar a València en el circuit internacional de la fotografia amb una exposició que arreplega els esdeveniments informatius més rellevants de 2018 i que és un referent mundial de compromís amb el periodisme gràfic i la llibertat d’expressió.

La imatge guanyadora d’enguany és ‘Niña llorando en la frontera‘, de John Moore, que reflecteix el drama migratori a la frontera entre els EUA i Mèxic. Durant els últims mesos, aquesta fotografia s’ha convertit en un símbol de la situació de les famílies migrants separades per l’Administració Trump.

En este sentit, els moviments forçosos, les víctimes de conflictes bèl·lics o les conseqüències del calfament global continuen sent alguns dels temes principals de World Press Photo, testimoniatges de la realitat informativa en els diferents racons del planeta.

Les fotografies estan organitzades en diferents categories que abasten totes les realitats vitals i els fenòmens socials, culturals, econòmics i naturals. Així, World Press Photo València ofereix al públic informació per a la reflexió i per a entendre els esdeveniments del moment.

La imagen puede contener: 1 persona, de pie, cielo, planta, niños, césped, exterior, texto y naturaleza

Comunitat Valenciana

En la present edició, la Comunitat Valenciana també és protagonista amb el tercer premi en la categoria de Naturalesa per al fotògraf alacantí Ángel Fitor, per la seua imatge d’una medusa pentine en aigües pròximes a Alacant. Així mateix, en la categoria de Retrats, el certamen ha reconegut amb el tercer premi la sèrie ‘Falleres’, de la brasilera Luisa Dörr.

Per part seua, el treball de la franc-espanyola Catalina Martin-Chico, ha sigut nominat com una de les millors fotos de l’any pel seu retrat a una exguerrillera de les FARC embarassada.