Medio millar de agentes tomarán Valencia para garantizar una Nochevieja segura
La Plaza del Ayuntamiento iluminada en Navidad.

“València està preparada per a celebrar una Nit de Cap d’Any segura”, ha afirmat hui el regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano. Aquest ha precisat que al voltant de mig miler d’agents de Policia Local, Policia Nacional i unitat adscrita “vetlaran perquè el cap d’any es desenvolupe amb totes les garanties i amb el compliment de les recomanacions sanitàries aprovades per la Generalitat”.

Cano ha destacat el treball de coordinació que es desenvoluparà entre els cossos i forces de seguretat de l’Estat perquè el cap d’any siga “el més segur possible i es complisquen unes mesures que han sigut fonamentals per a protegir-nos”.

Així, ha precisat, que la Plaça de l’Ajuntament romandrà tancada al públic a partir de les 23 hores. Es procedirà el clos de l’espai perquè només puguen accedir els veïns i els qui treballen en la zona.

A més, ha destacat que també es desplegarà el furgó Gamma. Aquest atendrà possibles casos de violència de gènere amb la major celeritat possible. Cano ha recordat que les víctimes poden telefonar al 016, on no queda registre de la trucada o als telèfons 091, 092 o 112.

UNA NIT DE CAP D’ANY LLIURE D’AGLOMERACIONS

“Les recomanacions de la Conselleria de Sanitat demanen que no hi haja concentracions de persones. És responsabilitat d’aquest Ajuntament no encoratjar aquestes concentracions”, ha indicat Cano. Davant aquesta recomanació, el regidor ha emplaçat als valencians a celebrar la Nit de Cap d’Any a les seues cases. L’edil ha recordat que el nivell de contagi és “molt elevat”. Per això ha demanat “prudència i responsabilitat mentre avança la vacunació”.

“Gràcies a l’esforç i la corresponsabilitat de la societat hem aconseguit estar en millors condicions que fa un any”. En aquest sentit, ha agraït als valencians “l’exemple de responsabilitat i solidaritat que han donat al llarg de tota la crisi sanitària”. A més, ha assegurat que és “molt important continuar actuant d’aquesta manera perquè entre tots puguem baixar la incidència”.