Sanitat habilita un nuevo teléfono para pedir cita previa con el médico
Personal administrativo sanitario en atención telefónica. / FOTO: ICS

El pla que ultima el Govern per a abordar la Covid com una grip comuna no ha calat igual en els metges d’Atenció Primària. Per a alguns, és una decisió precipitada que difumina la magnitud de la malaltia “en un intent de minimitzar la Covid”.

La Societat Espanyola de Metges d’Atenció Primària (SEMERGEN), opina que és “precipitat” i que mai han tingut una grip amb “200 morts diaris”. Així ho ha declarat el seu president, el doctor José Polo, en declaracions a l’Agència EFE.

“No cal banalitzar i mai hem vist una grip causant 560.000 baixes i 200 morts diaris”, ha comentat. A més, el doctor assegura que mai s’havia registrat una saturació tan enorme en l’atenció primària.

PRUDÈNCIA AMB LA SISENA ONA DE CORONAVIRUS

A més, el doctor Polo ha destacat que cal esperar a veure com evoluciona la sisena ona. El president de SEMERGEN ha comentat que caldrà estudiar el comportament del coronavirus destacant que no hi haja noves variacions que alteren el virus. “Cal ser prudents”, ha afirmat.

D’altra banda, José Polo ha reconegut compartir diverses indicacions de l’Administració Nacional per a frenar la sisena ona. “Cal vacunar i mantenir un distanciament social”, ha confessat.

Per contra s’ha mostrat crític amb la passivitat de l’Administració Nacional en matèria de restriccions i ha exigit que no realitze protocols únics d’actuació davant el coronavirus.

El president de SEMERGEN també ha alertat de la poca previsió i preparació davant l’arribada de les ones pandèmiques. Així mateix, ha exigit a l’Administració que s’escolte als “professionals que estan a peu de carrer”. Així, ha comentat que és necessari una línia de diàleg per a abordar solucions en comú per a frenar Ómicron.