Milers de majors i sanitaris de tota Espanya reben cada dia la vacuna contra el coronavirus. Però, fins a quin punt és segura aquesta vacuna?

El doctor Antonio Monrabal, vicepresident del Col·legi de Metges de València i metge de família del Centre de Salut Luis Oliag, ens compta la seua experiència i se sincera. Ell ja està vacunat. Assegura que la vacuna és l’única arma contra el coronavirus. Per tant, aconsella la seua administració per a tenir les defenses preparades en el cas de contagi.

Una altra de les preguntes clau és: qui poden vacunar-se. El doctor Monrabal explica que només hi ha dos grups de persones a les quals no se’ls pot administrar, de moment, ni la vacuna Pfizer ni la de Moderna. Aquestes són tant embarassades com dones lactants, és a dir, aquelles que estan donant pit. Respecte a persones amb risc per malalties, Monrabal assegura que no hi ha problema. A més, remarca que aquests seran els primers a vacunar-se quan la campanya aconseguisca la tercera fase.

Respecte als efectes secundaris el doctor és clar: no té més complicacions que una vacuna de la grip. Assegura que avui dia únicament ha causat molèstia en algunes persones a l’hora de la burxada. Més enllà d’aquest dolor, la vacuna no causa episodis de febre o malestar general.

A L’ESPERA DE LA FASE 3 DE VACUNACIÓ

Actualment, la campanya de vacunació es troba en la Fase 2, la que suposa immunitzar al personal sanitari. Una vegada concloga aquesta fase, el Ministeri de Sanitat donarà llum verda per a arrancar l’última etapa de la vacunació administrant les dosis entre la població en general.

Davant el temor de la gent, el doctor Monrabal ha volgut llançar un missatge esperançador. A més, ha demanat calma i tranquil·litat. També ha recordat que fins a aqueix moment s’han de continuar usant les tres armes actuals per a protegir-nos del coronavirus: distància social, màscara i gel hidroalcohólico.