Es preveu que la gota freda que afecta a la Comunitat Valenciana siga històrica, així ho ha indicat en una entrevista en 7alDia el meteoròleg Jovi Esteve. La previsió indica que es podrien acumular fins a 500 litres per metre quadrat en alguns punts concrets de la nostra geografia, ha afirmat en aquesta entrevista.

Els experts han titllat la situació de medicane, un terme tècnic que uneix les paraules mediterrani i huracà i que s’usa per a referir-se a una borrasca que es forma en el mediterrani i compta amb un centre molt actiu similar al que conforma un huracà.

gota fria
Previsió quantitat de precipitació acumulada en els pròxims dies

Segons els models analitzats la DANA o gota freda es movera de nord a sud de la Comunitat Valenciana, registrant entre el dimecres a la vesprada i el dijous la seua màxima intensitat.

AEMET ja ha decretat avís taronja per fortes precipitacions en totes les províncies i que podran ser torrencials. Una alerta que podria augmentar-se a roja si es compleixen els pitjors escenaris, com ha apuntat Jovi Esteve.

gota friagota fria

Si ho comparem amb l’episodi de DANA que va afectar la Comunitat el mes d’agost passat, ha comentat que en aquest cas si es donen tots els ingredients per a convertir-la en explosiva, gràcies als vents de component aquest que bufaren en aquestes jornades i que, a més, deixaren temporal marítim amb ones de fins a 5 metres.

Respecte a les possibles conseqüències d’aquesta gota freda, les conques del Túria i del Xúquer són les que més preocupen aquest expert, ja que donada la intensitat de les pluges el cabal dels rius podrien augmentar de forma considerable en poques hores provocant inundacions en les zones limítrofes al seu pas.