MedCruise

El port de València i la ciutat de València són els protagonistes d’sta setmana en MedCruise, l’Associació de Ports de Creuers del Mediterrani de la que Valenciaport és membre actiu des d’anys. Esta important campanya de promoció, emmarcada dins de la iniciativa “Puerto de la semana”, té com a objectiu projectar la ciutat com a destinació de creuers davant els més de 2.000 professionals de la indústria de creuers de tot el món, entre els que s’inclouen: línies de creuers, navilieres, representants de mitjans de comunicació, executius de ports així com diferents grups d’interès.

Al costat del vídeo promocional “València, ciutat de creuers”, presentat de manera conjunta entre Valenciaport i Turisme València el passat mes de desembre, este monogràfic arreplega informació sobre la ciutat posant de manifest les singularitats que l’han convertit en un de les destinacions turístiques més populars del Mediterrani.

Així mateix, esta campanya posa de manifest la capacitat que té el port de València per a acollir a tot tipus de creuers, i fa un repàs de les seues infraestructures. Encara que actualment el port de València compta amb quatre molls per a creuers, amb longituds que van de 219 a 395 metres, està prevista la construcció d’una nova terminal de creuers que permetrà l’arribada simultània de dos bucs de creuers de fins a 4.000 passatgers compaginant l’operativa d’embarque, desembarque i trànsit. Un altre de les dades que es destaca en aquesta informació és la previsió per a aquest tipus de tràfics que manté l’Autoritat Portuària de València (APV), i que xifra en aproximadament 430.000 cruceristas.

En els últims anys, el treball conjunt de promoció entre Valenciaport i Turisme València ha estat dirigit a potenciar València com una destinació turística que, a més del bon clima i la bellesa del seu entorn, pose de manifest i supose un avantatge competitiu enfront d’altres destinacions gràcies a importants factors com són: la seguretat, la falta de saturació i congestió dels seus espais, l’accessibilitat que presenta la ciutat per a persones amb mobilitat reduïda, així com l’autenticitat de l’experiència que suposa visitar enclavaments de la ciutat en els quals el turista es pot submergir en les activitats quotidianes dels seus habitants.

En este sentit, en els últims anys s’ha treballat perquè l’oferta crucerística de la ciutat arreplegue una oferta variada i diferenciada. Enguany com a novetat, a més de les tradicionals rutes per l’Albufera, el centre històric o la Ciutat de les Arts i les Ciències s’han incorporat nous recorreguts. Entre ells destaquen la Ruta de l’Art Religiós, que inclou una visita a la Catedral i a altres esglésies com la recentment restaurada Sant Nicolás o Sant Juan del Hospital; la Ruta de la Seda per a conèixer el llegat històric d’aquesta indústria a València amb les visites a la Llotja de la Seda, al recentment restaurat Museu de la Seda i al barri de Velluters; o la Ruta València i Falles que permet al turista endinsar-se en els principals punts neuràlgics d’aquestes festes declarades Patrimoni de la Humanitat.