mascarillas

Llavar les màscares en arribar a casa o tirar-les al contenidor podria tenir els dies comptats. Uns investigadors israelians han creat un prototip de màscares que es desinfecten soles. Això permet estalviar en reutilitzar el material comprat alhora que s’evita contaminar més el medi ambient.

Segons ha arreplegat Europa Press, Yair Ein Eli, químic i degà del Institut Tecnològic Technion, ha explicat que l’inici de l’invent va ser “totalment accidental”. Aquest es trobava en el centre treballant quan va rebre a un missatger amb una màscara bruta usada durant quatre dies.

Davant aquest fet Ein Eli va decidir provar de calfar màscares d’un sol ús en un forn per a cremar el coronavirus. Va comprovar que a 60 graus durant 15 minuts la COVID-19 moria sense danyar el material.

L’equip del científic va treballar en la creació d’una capa de fibra de carboni que poguera incorporar-se a les màscares. Aquesta capa es calfa en connectar-se a corrents baixos com a cables USB o carregadors mòbils. Amb ella, la màscara alanza entre 60 i 70 graus acabant amb els virus en menys de mitja hora i permetent la seua reutilització.

Fins ara es poden fer 12 cicles de calor amb les màscares que tenim. Arribarem prompte a fer centenars de cicles abans que la màscara diga que ja no pot més. Aquest element escalfador pot ser col·locat en qualsevol mastegara”, assenyala Ein Eli.

Adquirir aquest producte no és possible de moment però els seus creadors esperen que es comercialitze prompte. A més, s’ha confeccionat per a arribar a totes les butxaques i és que s’estima un preu de venda d’un dòlar, és a dir, menys d’un euro.