València Triatló, una de les proves més prestigioses del panorama internacional, torna a celebrar-se en La Marina de València. I, amb aquest, són 8 anys ja des de la primera edició.

Més de 3.700 triatletes participaran en les proves Open i Campionats d’Espanya en una jornada de Triatló que comença hui amb l’Aquatlón per a escolars i que seguirà desenvolupant-se al llarg del dissabte i el diumenge.

L’acte de presentació es va celebrar en les instal·lacions de la Fundació Trinidad Alfonso i va comptar amb la presència de Maite Girau, regidora d’esports de l’Ajuntament de València; Valeriano Moreno, Valeriano Moreno, president de la Federació de Triatló de la Comunitat Valenciana; Jorge García, Director de competicions de la Federació Espanyola de Triatló i José Luis Juan, Director de competicions de la Comunitat Valenciana.

Tots ells van lloar el treball i esforç de les entitats col·laboradores i organitzadores per a elevar la categoria de València Triatló fins a consolidar-ho a nivell nacional i internacional.

Una competició que comptarà amb cinc proves diferents i distàncies:

– Olímpic Open: 5km /40km /10km. Categories Junior, Sub-23, Absoluta, Veterans 1, Veterans 2, Veterans 3.
– Sprint: 750m / 20km /5km . Categories Cadet, Junior, Sub-23, Absoluta, Veterans 1, Veterans 2, Veterans 3.
– Triatló per equips de relleus, distancia Sprint i Olímpica. En les categories Sprint i Olímpic es permetrà la participació per equips de relleus, on cadascun dels tres membres de l’equip, realitzarà un dels segments: natació, ciclisme o carrera a peu.
– SuperSprint (masculí) / Triatló de la Dona: 350m / 8km / 2.5km. Categories Cadets, Junior, Sub-23, Absoluta, Veterans 1, Veterans 2, Veterans 3.
– ParaTriatlón: 0.75km / 20km /5km. Disputarà la distancia sprint 0.75km / 20km /5km

Tots creuaran l’arc de meta al costat de l’edifici Vés-los i Vents.

Triatló en estat pur amb la garantia de València Triatló.