Marina d’Empreses celebra hui el seu tercer aniversari, període durant el qual ha multiplicat les seues activitats com a fàbrica d’empreses, d’empresaris i de directius, seguint fidelment la missió amb la qual va nàixer: formar, assessorar i finançar als emprenedors de hui i del futur.

La iniciativa, una aposta per la creació de riquesa, ocupació i el foment de l’emprendimiento, està impulsada i recolzada per Juan Roig, president de Mercadona i president d’honor d’EDEM, amb l’objectiu de retornar a la societat parteix del que esta li ha donat. El mecenes va invertir 30 milions d’euros per a l’execució de les obres de les instal·lacions, les quals ocupen un total de 18.000 metres quadrats en la Marina de València.

Vistes del Port de València des de l’interior de Marina d’Empreses.Increment de l’activitat

EDEM Escola d’Empresaris ha augmentat notablement la seua activitat: les seues aules van acollir a 1.000 alumnes a la seua arribada a la Marina de València i a 2.200 en el curs 2017-2018; els professors han passat de 200 a 400 i els treballadors de 31 a 70; mentre que el nombre de programes s’ha triplicat (de 13 a 43).

Durant aquest període, EDEM ha llançat programes disruptivos, com el Grau en Enginyeria i Gestió Empresarial, únic a Espanya i que combina matèries tècniques i d’empresa; i noves línies com els programes d’estiu per a estudiants de Batxillerat i per a universitaris estrangers; els Executive MBA amb especialització i format de finalització de setmana; els cursos blended (amb classes presencials i online); i els programes sectorials de formació directiva.

Hortensia Roig, presidenta d’EDEM, ha posat en valor este creixement i ha volgut agrair a Patrons, Membres, alumnes, professors i treballadors la seua “valuosíssima contribució” per al desenvolupament de la institució. “Instal·lar-nos en la Marina de València dins de Marina d’empreses ha suposat un gran salt que 2 no ha finalitzat, ja que anem a seguir engegant nous programes atenent a les necessitats formatives que detectem”, asegura.

Flotadors de postureo dissenyats per Flamingueo.

“No hi ha major satisfacció que conèixer els casos d’estudiants d’EDEM que han passat a emprendre a Llançadora amb èxit”, ressalta. Entre aquests projectes destaquen Flamingueo, tenda online líder de productes de postureo com a matalassets per a piscina i platja; Airhopping, cercador de vols que permet viatjar a diverses destinacions pel preu d’un únic vol; o Boonper, marca de mocasines de luxe.

Lanzadera, incubadora i acceleradora que facilita als emprenedors la creació d’empreses eficients, ha evolucionat passant d’oferir en 2015 un programa d’acceleració, Lanzadera, a oferir cinc, incorporant Garage, enfocat a la incubació de projectes des de la fase de prototipado; Campus, específic per als emprenedors procedents d’EDEM; Corporate, que promou la innovació dins de les grans empreses; i Match, que permet que persones amb esperit emprenedor però sense una idea concreta puguen tenir l’oportunitat d’emprendre i col·laborar amb empreses experimentades.

En els seus 5 anys d’història, Lanzadera ja ha recolzat a 250 projectes. Destaquen casos com el de Vivood, el primer hotel paisatge d’Espanya (ara participada per Angels); TellmeGen, que realitza tests genètics a través de mostres de saliva; o Lamburguesa, cadena d’hamburgueseries gourmet que va començar amb 2 locals i ara regenta 6.

Estudiant d’EDEM durant les seues pràctiques en Mercadona.

Javier Jiménez, director general de Lanzadera, reconeix la labor que està realitzant el mecenes del projecte, Juan Roig, “que a més comparteix amb els emprenedors els seus aprenentatges sobre gestió empresarial, la qual cosa els inspira per a asseure les bases de les seues pròpies empreses des de l’inici”. “Aquests tres anys hem crescut molt gràcies als emprenedors que compten amb nosaltres i que s’esforcen dia a dia demostrant un talent i unes ganes de superació increïbles. Compartir espai amb EDEM i Angels els permet crear sinergies i genera una base conjunta de coneixement que els emprenedors aprecien enormement”, afirma.

Angels ha continuat la seua activitat durant aquests anys, desinvirtiendo en empreses consolidades com el celler Torre Oria i invertint en noves que provenen de Llançadora, com Boatjump, plataforma de lloguer de vaixells; Zeleros, que desenvolupa nous sistemes de transport d’alta velocitat basats en Hyperloop; Quibim, biotecnologia avançada per a l’anàlisi d’imatges clíniques; i Sheetgo, que aporta solucions intel·ligents de dades. En l’actualitat, acumula 12 milions d’euros d’inversió viva i les seues participades donen treball a 900 persones.

Comptar amb Angels per a recolzar les empreses que ixen de Lanzadera els garanteix continuïtat per a seguir creixent quan necessiten més capital. Al seu torn, poder conèixer als emprenedors durant la seua estada en Lanzadera permet a Angels agilitar els processos d’inversió.

Dinamitzador de la Marina de València

Durant aquests tres anys, Marina d’Empreses ha contribuït a la creació d’un gran hub d’empreniment i innovació en la Marina de València. La seua instal·lació ha animat a altres iniciatives a assentar-se en la dàrsena interior, la qual cosa està creant en la façana marítima de València un ecosistema emprenedor emergent cada vegada més reconegut a escala internacional.

Flamingueo desvela el secreto de su éxito como líder de flotadores de postureo