La secretària del PPCV i presidenta i portaveu del PP de València, María José Catalá, no descartaria pactar amb Vox. Així ho ha declarat la popular en l’últim programa de ‘Valencia en Abierto‘.

Va ser el director de El Periódico de Aquí, Pere Valenciano, qui es va dirigir directament a Catalá per a preguntar-li sobre un possible pacte electoral. Aquesta ha recordat que el Partit Popular compta amb acords en la Junta d’Andalusia i en la Comunitat de Madrid que passen “per un suport parlamentari”.

En al·lusió al programa de govern de Vox tant a Madrid com a Múrcia, Catalá assegurava que no veia cap qüestió que resulte “estrident”. “Per tant, jo crec que aqueix tipus de suports parlamentaris des del Partit Popular l’estem sabent desenvolupar. No tinc cap mena de problema amb cap partit polític. A mi m’agradaria asseure’m amb tots i parlar amb tots”.

CATALÁ VE IMPOSSIBLE PACTAR AMB SÁNCHEZ

Respecte a possibles pactes amb el bàndol socialista, Catalá el té clar. Aquesta ha manifestat que li agradaria que el PSOE preferira al PP abans que a altres grups polítics. “M’agradaria tenir un partit socialista que ens preferira a nosaltres abans que a Bildu o ERC”, confessava.

No obstant això, ha lamentat que Pedro Sánchez opte per altres pactes en lloc de “arribar a un mínim consens” amb Pablo Casado. La popular ha remarcat que mentre Sánchez lidere el PSOE té “poca esperança” a arribar a acords entre totes dues formacions.