María José Carrascosa
Tot el focus mediàtic s’ha concentrat en l’aeroport de Manises. L’advocada espanyola, María José Carrascosa, que va passar vuit anys a la presó a Estats Units després d’una controvèrsia judicial amb el exhome per la custòdia de la seua filla, ha tornat aquest matí a València. Allí l’estava esperant el seu pare molt emocionat amb el retrobament.

María José Carrascosa es trobava en llibertat condicional a EUA des del mes d’abril de 2015. El cas, es va convertir en un dels més mediàtics, perquè un tribunal espanyol li va atorgar la custòdia de la seua filla, però un altre nord-americà li la va donar al pare. En 2006, un any després d’haver portat a la seua filla a Espanya, Carrascosa va ser detinguda durant una estada a EUA, i en 2009 va ser condemnada a catorze anys de presó acusada de desacatament i segrest.

El retorn a Espanya es produeix després d’haver transcorregut el temps necessari per a regularitzar la seua nova condició processal. De fet, els familiars sempre han sostingut que no podia eixir del país, ja que l’estat de llibertat condicional requereix un control per part de les autoritats americanes. Anys de calvari i sofriment d’una dona que, pese haver eixit de presó, solament s’ha pogut comunicar amb la seua filla per videoconferència.