La regidora Empar Picó exigeix a l’edil Fuset que atenga les reivindicacions de tots els barris i pedanies de la ciutat.

La regidora de Ciutadans de l’Ajuntament de València Empare Picó ha valorat positivament que el Consell de Festes de Barris i Pobles de la Ciutat de València siga ja una realitat després que l’Assemblea Constituent celebrada el dimecres, 24 de maig, en el complex cultural de la Petxina, haja donat el vistiplau als estatuts i nomenat a la seua primera junta directiva. El citat organisme festiu ho va promoure Ciutadans amb una moció que va presentar la regidora Picó al ple de l’Ajuntament de València a la fi de 2015.

“Nosaltres sempre hem cregut en la necessitat de potenciar i difondre les festes dels barris de la nostra ciutat perquè són referent del nostre patrimoni històric, cultural i festiu, a més de ser un important motor generador d’ocupació i economia, tant per als nostres barris com para tota la ciutat de València”, ha explicat la responsable del grup municipal en el consistori valencià en matèria de temes festius. El següent pas, ha indicat Picó, és consolidar el Consell i que se seguisquen integrant altres festivitats que, igualment, ens han mostrat el seu desig de formar part.

“És el moment que la directiva comence a caminar i puga presentar-se en societat. Ells són els qui han d’abanderar la seua existència. Cert és que des de Ciutadans ho hem promogut, amb el vot en contra de l’edil de Cultura Festiva, Pere Fuset, perquè ell no va creure en el nostre projecte, però sí tots els col·lectius festius amb els quals hem mantingut diverses reunions i ens han manifestat el seu respatler”, ha explicat la regidora Picó, qui espera una bona resposta de la societat valenciana a aquest nou organisme festiu.

Ciutadans, continuant en la línia d’aconseguir un major suport, difusió i projecció del nostre patrimoni cultural i festiu, ha aconseguit, amb el suport de tots els grups polítics de l’ajuntament, engegar l’edició d’un calendari festiu de butxaca on figuraran totes i cada d’una de les festes de la ciutat, a través d’una moció que va presentar l’edil Picó en la Comissió de Desenvolupament Humà i Cultura.

No obstant açò, el regidor Pere Fuset va rebutjar una altra moció presentada per Ciutadans, en aquesta comissió, “en la qual plantejàvem la retransmissió, via senyal digital, de les festivitats més rellevants de la ciutat de València, posant-les en valor, tal com es mereixen”, ha conclòs Picó.

Més informació: www.vivelasfallas.es