Així és la nova marca turística de la Comunitat Valenciana

Es tracta d'una palmera més moderna, visible i adaptada a la nova Llei de Turisme.

76

La Generalitat ha presentat la nova marca turística de la Comunitat Valenciana, una palmera més moderna i visible, adaptada a la nova denominació de la Agència Valenciana del Turisme, tal com indica la nova Llei de Turisme, Oci i Hospitalitat, que va entrar en vigor dilluns passat, 9 de juliol.

En concret, el nou disseny d’aquesta icona turística varia la tipografia, la tonalitat blava del tronc, el qual s’ha escurçat lleugerament i s’ha modificat subtilment la inclinació per a donar millor cabuda al nou nom de l’organisme “Turisme, Comunitat Valenciana“.

Aquesta nova icona turística ha sigut presentat aquesta nit en l’Hemisfèric durant la gala de celebració del seu XXX aniversari, un acte que ha congregat a prop de 800 persones, representants institucionals i empresarials de les tres províncies. Entre ells, ajuntaments, mancomunitats, associacions, universitats, aeroports, autoritats portuàries, cònsols, senadors, diputats, marques turístiques, mitjans de comunicació i representants de tots els sectors vinculats al turisme.

L’acte ha sigut presidit pel president de la Generalitat, Ximo Puig, acompanyat pel secretari autonòmic de Turisme Comunitat Valenciana, Francesc Colomer i el dissenyador Pepe Gimeno. A més, també ha assistit la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Olta, així com una àmplia representació del Consell.

Nova marca de Turisme de la Comunitat Valenciana.

El president ha destacat que el turisme en la Comunitat Valenciana suposa el 13,2% del PIB i el 14,4% de l’ocupació, “unes xifres que mostren la rellevància del sector”, “però davant les quals no cal relaxar-se”. En aquest sentit, Puig ha manifestat que s’ha d’aprofitar el moment “per a reflexionar sobre les possibilitats” d’aquest segment econòmic.

“La Generalitat -ha asseverat Puig- treballa per un turisme sostenible“, i una gestió de recursos com el patrimoni, la gastronomia o el territori que “mantinga tot el seu atractiu”.

Així, perquè el turisme siga una realitat “viscuda” i “conviscuda”, el cap de l’Executiu valencià ha exposat la necessitat d’apostar per un “triple pacte” intergeneracional, social i interinstitucional per a afrontar “la complexitat de la sostenibilitat turística” i “fer del turisme un espai de cogestió entre tots els actors implicats”.

Ximo Puig durant la presentació de la nova palmera de la Comunitat Valenciana.

Tres dècades d’un símbol turístic

Durant l’acte s’ha projectat un vídeo que ha fet balanç de les tres dècades de la Palmera, destacant els millors atributs turístics de la Comunitat Valenciana, així com les noves línies adoptades per l’actual Consell en matèria turística.

Per al secretari autonòmic de Turisme Comunitat Valenciana, Francesc Colomer, “la Palmera es constitueix com una icona identitària que ha complit 30 anys, ha sobreviscut a tots els temps i és un símbol del turisme que evoca l’hospitalitat, el Mediterrani i la Comunitat com una terra sense complexos ni fronteres”.

La palmera turística va nàixer l’any 1987 de la mà del Institut Turístic Valencià (ITVA) amb la voluntat d’oferir una imatge fresca, alegre i desenfadada de l’oferta turística de la Comunitat Valenciana. En el seu primer disseny, realitzat per Pepe Gimeno, estava composta per uns trets de diferents colors, realitzats amb carbonet, que es creuaven entre si. En ella estaven presents els tres colors de la bandera valenciana: blau, roig i groc.

L’objectiu, segons el dissenyador va ser “arreplegar la lluminositat de la nostra terra i expressar l’alegria i les ganes de viure de la nostra gent“. Més tard, amb l’arribada de l’era digital, el Govern valencià va haver d’adaptar la Palmera a les exigències de la nova tecnologia. Es va eliminar el contorn irregular que posseïa i es va transformar en un perfil vectorial molt més senzill. Així “la Palmera va passar del traç analògic al vector digital sense perdre gens de la seua identitat ni de les seues arrels”, ha detallat Pepe Gimeno.

Per a Gimeno, “la Palmera està on està, i és el que és, per mèrits propis”, al seu judici “ha anat pujant escalons a poc a poc, fins a consolidar-se com un emblema turístic de la nostra destinació”.

València marca el full de ruta per al turisme de qualitat