Aquest diumenge València es convertirà un any més, a la ciutat del running. 25.000 corredors es donaran cita en la Marató de València, una competició que atrau cada vegada a més corredors.

Com va destacar el president de la SD Correcaminos, Paco Borao, organitzadors Marató de València Trinidad Alfonso-EDP, hi ha una llista d’espera de més de 5.000 persones per a disputar aquesta competició.

Amb l’objectiu d’ampliar el nombre d’inscripcions per a 2020 i poder oferir una millor atenció al corredor, aquesta serà l’última edició de la 10K. Aquesta carrera s’ha celebrat paral·lelament a la marató des de 2011 però a partir de l’any que ve els recursos materials i humans usats per a la seua organització “es volen utilitzar per a la marató i així poder aconseguir els 30.000 participants”, va indicar Paco Borao.

L’any que ve la Marató de València celebrarà la seua 40 aniversari, va ser el 29 de març de 1981 quan es va celebrar la primera edició d’aquesta cita esportiva que ha trobat en la Fundació Trinidad Alfonso l’impuls necessari per a convertir-se en internacional.

Per a la ciutat aquest esdeveniment, el segon en atracció turística després de les falles, compta amb la coordinació de totes les àrees municipal encarregades de garantir la mobilitat i la seguretat durant la prova. En aquest cas 400 efectius de policia local s’encarregaren d’evitar que es produïsca qualsevol tipus d’incident.

Per a l’any que ve, en el seu 40 aniversari, la Marató de València pretén arribar als 30.000 corredors, en una cita única que se celebrarà el 6 de desembre de 2020.