El Marató Trinidad Alfonso EDP Elit Edition ha presentat l’ampli dispositiu mèdic i sanitari d’enguany. En la carrera que se celebrarà el 6 de desembre participaran prop de 300 atletes professionals. Serà una edició especial marcada per les restriccions i mesures de seguretat que ha provocat la pandèmia mundial.

L’objectiu de les diferents mesures és crear una bambolla sanitària entorn dels corredors elit i les persones que treballaran en l’esdeveniment per a garantir la seguretat de l’esdeveniment i els seus participants. Per això, enguany l’accés al recorregut estarà restringit, entre altres coses.

La prova comptarà amb el seu propi dispositiu mèdic, coordinat per Luis Cort, responsable metge de la Marató València. Cort ha format part del grup de treball internacional per a abordar la celebració d’esdeveniments esportius post COVID-19 i ha dissenyat un estricte protocol mèdic.

PROTOCOL PER A CORREDORS: PCR I HOTELS BAMBOLLA

Els atletes internacionals, arribats de més de 40 països de tot el món, hauran de realitzar-se una prova PCR. Totes elles es remetran a Circular-Lab, la consultoria externa amb la qual col·laborarà la prova. Aquests recopilaran totes les dades i realitzaran la traçabilitat dels passos dels atletes en cas de contagi.

A la seua arribada a València, tots els atletes, entrenadors i managers s’aïllaran en els dos hotels bambolla que ha tancat l’Organització per a aquest esdeveniment. Allí se’ls sotmetrà novament a una PCR prèvia a la seua participació. Per a això, es comptarà amb l’ajuda de Bionos Biotech, el laboratori encarregat de vetlar perquè la prova es desenvolupa amb els màxims estàndards de seguretat sanitària.

Les preses de mostres es duran a terme el divendres 4 de desembre als hotels on residiran els atletes. Els resultats es proporcionaran el mateix dia de la presa de mostres i cap atleta amb un resultat positiu participarà.

Un dispositiu que avisa si s’incompleix la distància de seguretat

A més, Movistar, patrocinador tecnològic de la prova, dotarà a l’Organització de 1.000 unitats del seu dispositiu de control de distància i traçabilitat. Això permetrà monitorar de forma anònima a tot el personal acreditat per a l’esdeveniment.

El dispositiu avisarà de forma lumínica o sonora quan no es mantinga la distància de  dos metres entre els dispositius. A més, permetrà rastrejar la traçabilitat dels possibles casos positius post esdeveniment amb aquelles persones amb les quals es va mantenir un contacte estret.