Marina

La vicepresidenta del Patronat de Turisme i diputada de Turisme de la Diputació de València, Pilar Moncho, i el director general del Consorci Marina València, Vicent Llorens, han perfilat ja el protocol de col·laboració per a posar en marxa “La Mar de València” el projecte conjunt que servirà per a explotar nous recursos nàutics i per a generar un espai d’informació i promoció de productes turístics de les comarques en l’emblemàtic espai nàutic del cap-i-casal.

Tal com han avançat els dos dirigents, l’acord es formalitzarà i oficialitzarà en breu amb la signatura del protocol de col·laboració entre el Patronat de Turisme de València i el Consorci València amb la finalitat de coordinar accions dirigides a enfortir el posicionament de les destinacions i productes turístics del territori valencià.

Segons Pilar Moncho, “des de fa mesos estem treballant per a habilitar el millor canal de cooperació que puga ser beneficiós per a tots els agents del sector turístic. Amb la Marina estem ultimant/perfilant un acord fonamentat en dos àmbits de treball conjunt: la coordinació i creació de nous productes nàutics i la creació d’un espai de divulgació singularitzat”.

Per la seua banda, el director general de la Marina, Vicent Llorens, ha apuntat que la Marina, “ha de posar-se a la disposició de tots els valencians en sentit ampli, és un espai que encara té moltes potencialitats que desenvolupar i per a açò la col·laboració amb altres institucions, com el Patronat de Turisme, és indispensable”.

El mar com a producte turístic
Dins de l’estratègia que desenvolupa el Consorci de Marina València per a dotar-se d’un programa d’explotació, hi ha una línia específica destinada a la promoció de l’emprendedurismo empresarial i la col·laboració estratègica, configurant un clúster d’empreses especialitzades en el disseny i la comunicació.

El Patronat de Turisme participarà en el clúster naútico, en el seu àmbit de turisme, en la formació i la coordinació d’iniciatives productives que tinguen a veure amb els productes turístics creant un club de producte nàutic. En aquest sentit, “no solament es tracta de donar presència a les ofertes existents en les nostres comarques litorals, sinó també en la capacitació per a atraure productes i iniciatives turístiques altres comarques que poden complementar-se en les ofertes nàutiques”, ha avançat Moncho.