MAPA DEL CORONAVIRUS | Estos son barrios más afectados de Valencia

El Ajuntament de València ha donat a conèixer les últimes dades sobre la presència del coronavirus en les aigües residuals. La regidora de Cicle Integral d’Aigua, Elisa Valía, ha sigut la responsable d’anunciar els resultats. Vàlua ha destacat que València està en una “fase estable” després de diverses setmanes de curs escolar. Així i tot, la regidora ha apel·lat a “la responsabilitat i l’esforç de la ciutadania” per a evitar una variació negativa.

Entre el 18 i 24 de setembre, les zones amb major incidència de coronavirus en aigües residuals han sigut tres. Aquesta són Nou Campanar, Ciutat Vella i Quatre CarreresEl Palmar també ha registrat un augment significatiu. Per això, l’Ajuntament ha assegurat estar “molt pendent”. No obstant això, asseguren que es tracta d’una àrea “geogràficament ben aïllada i es poden fitar bastant bé les mesures que prenguem”.

Valia també ha apuntat que estan pendents dels sectors que tenen algun hospital pròxim. Assegura que això “podria desvirtuar evidentment els resultats”.

AIXÍ HA SIGUT L’EVOLUCIÓ DE L’ESTUDI SOBRE EL CORONAVIRUS

La regidora ha oferit a més una visió general sobre l’evolució de les dades des que va començar a realitzar-se aquest estudi el 12 de maig. “En la desescalada teníem alguns increments en alguns dies, però més o menys es mantenia en un rang determinat. A partir de mediats de juliol hem passat a altres magnituds de dades en el conjunt de la ciutat”.

El “pic” el mes de juliol, “l’hem considerat, no un rebrot des del punt de vista epidemiològic però sí un punt d’inflexió des del punt de vista del nostre estudi”.

Quant al mes d’agost, quan es va decretar el tancament de l’oci nocturn i la restricció d’horaris d’alguns establiments, “l’hem utilitzat per a greixar la maquinària del govern municipal per a veure de quina manera es podia interpretar les dades i de quina manera era el més útil possible per a la resta de serveis de l’Ajuntament perquè pogueren prendre mesures o adaptar els seus protocols a escenaris futurs”.

Així, “gràcies a algunes mesures que vam anar implementant es veu que si que aconseguim controlar l’augment significatiu d’agost. Aconseguim reduir-ho a la fi de mes, una cosa molt positiva, ja que al setembre, al marge dels col·legis, s’iniciaven també moltes altres activitats. Per a nosaltres era molt important iniciar el mes de setembre amb uns nivells el més baixos possibles per a poder tenir més garanties que aqueix període s’anava a desenvolupar amb normalitat”, ha conclòs.