mantenidors falleres majors de València

El ple de Junta Central Fallera va revelar ahir el nom dels mantenidors encarregats d’exaltar a les Falleres Majors de València 2020, Consuelo Llobell I Carla García, en les Exaltacions que tindran lloc els pròxims dies 25 i 26 de gener en el Palau de Congressos.

El Professor José Alejandro Remohí Giménez serà el mantenidor de la Fallera Major de València, Consuelo Llobell Frasquet.

José Alejandro Remohí és Llicenciat en Medicina per la Universitat de València. Va realitzar la seua Especialització en Obstetrícia i Ginecologia a l’Hospital Clínic de València.
Va ser Mèdic maternòleg des de 1984 i sexòleg des de 1986. Va fundar l’Institut Valencià d’Infertilitat (IVI) en 1990 amb el Professor Antonio Pellicer.

El seu treball en el camp de la reproducció ha conduït a la creació de clíniques IVI tant a Espanya com l’estranger. És Catedràtic d’Obstetrícia i Ginecologia a la Universitat de València. Director del Màster de Cirurgia Endoscòpica Ginecològica Avanç de la Universitat de València. Director de l’Institut Universitari IVI. President de l’Institut Valencià d’Infertilitat (IVI).

I compta amb els següents premis i reconeixements:

-Medalla de la ciutat de València en la seua categoria d’Or al IVI en reconeixement a la seua labor pionera d’investigació i docència en 2006.
-Guardó que reconeix al IVI com a Ambaixador Honorari de la Marca Espanya en Ciència i Innovació en 2015.

És Faller des de la seua infància. Des de 2010, és faller de la falla Almirall Cadarso-Conde Altea i posseeix el Buñol d´Or amb Fulles de Llorer i Brillants.

Carla García, será exaltada per Inmaculada Guerrero Bolinches

Inmaculada Guerrero Bolinches, es dedica a la docència des de fa trenta anys. És mestra de Valencià i formadora de formadors. Va ser fundadora i coodirectora del Cor d’Integració “Veus Vedrunes” des de fa 25 anys.

És Autora de nombrosos assajos de tema educatiu i coautora de les primeres edicions de llibres de text de Geografia i Història de l’ESO en l’editorial EDEBÉ.

Pertany a la Comissió Borrull-Túria (Sector Botánic-La Petxina), on és membre de l’equip de Cultura i membre fundador del seu grup de teatre, “El Nus”.

La seua trajectòria fallera és llarga, sent posseïdora del Buñol d’Or amb Fulles de Llorer i  Brillants.

Ha participat en el concurs de teatre en llengua valenciana de Junta Central Fallera, en nombroses ocasions; de fet, actualment, és l’actriu més nominada i premiada del certamen amb 11 “Saragüells” a la millor actriu principal i secundària .

Ha rebut diversos premis de declamació i també literaris i posseeix, per la seua trajectòria fallera i aportació en el món de la cultura, els premis:

– “Bernarda” de Teatre, concedit per la Falla Sevilla Dénia el 2013.
– “Regi d’Or”, de la Falla Pau-Reina-Sant Vicent, el 2016.
-“Latorre”, de la Falla Borrull-Socorrs, el 2019.

Inmaculada ha desenvolupat el càrrec de Vicepresidenta de Cultura, Censos, Arxiu, Biblioteca i Publicacions de la Junta Central Fallera durant els anys 2017, 2018 i 2019.