Fundació Bancaixa presenta a Sagunt l’exposició Valdés. Temps i matèria. Una mostra que recorre la trajectòria en solitari de Manolo Valdés des de principis dels 80 fins a l’any 2000. L’exposició ja pot visitar-se de forma gratuïta a la Sala d’Exposicions Glorieta (Plaça Cronista Chabret, 6. Soterrani , Sagunt) i estarà fins al 31 de març en horari de dimarts a dissabte de 17 a 21 hores.

La selecció conté una vintena d’obres entre pintures, obra gràfica i escultura. La majoria procedeix dels fons artístics de la Fundació Bancaixa. No obstant això, a aquestes se suma una peça de la col·lecció de la UPV i altres tres de col·leccions privades.

Valdés. Temps i matèria mostra les diferents disciplines en les quals l’artista s’ha expressat al llarg d’aquests més de 30 anys, des de la pintura i l’escultura fins a l’obra gràfica.

L’exposició recorre l’evolució creativa de Manolo Valdés amb dues dates d’inici i fi significatives. L’any 1982, que suposa el seu inici en solitari després de la defunció de Rafael Solbes (amb qui va formar Equip Crònica), i l’any 2000, que constitueix una fita rellevant en la història recent.

La mostra, que compta amb la col·laborció de Saggas, es deté en una de les tècniques més utilitzades per Valdés, el collage. A més, posa de manifest altre dels recursos essencials en l’obra de Valdés: la serialidad.

CONEIXEM A MANOLO VALDÉS

Amb motiu de la mostra s’ha editat un catàleg que presenta un text d’investigació de Juan Bautista Peiró. En ell s’analitza l’essència i la trajectòria del treball de Valdés, un dels artistes espanyols més reconeguts internacionalment.

Valdés naix a València al març de 1942. En 1957 comença els seus estudis de Belles arts a l’Escola Sant Carles de València, que abandona dos anys després per a iniciar la seua carrera professional.

En 1964 forma, al costat de Juan Antonio Toledo i Rafael Solbes, l’Equip Crònica que perduraria fins a 1981. És en aquest any quan emprèn la seua trajectòria en solitari. És artista de la galeria Marlborough des de 1989 i actualment viu i treballa a Nova York.