La Mancomunitat Camp de Túria aprova el Pla d’Inclusió i Cohesió Social

En 2019 començaran a prestar-se els Serveis Socials de Base en els municipis de menys de 5.000 habitants de la comarca.

pleno mancomunitat camp de turia

La Mancomunitat Camp de Túria ha aprovat en ple ordinari, per unanimitat, el Pla d’Inclusió i Cohesió Social, que servirà de guia per a la prestació dels serveis socials bàsics en els municipis de menys de 5.000 habitants de la comarca.

Es tracta d’una eina que permetria la planificació estratègica de les diferents accions i mesures que es duran a terme amb l’objectiu de cohesionar i fomentar la inclusió social a través d’una perspectiva integral i transversal.

Per a això, en aquest Pla s’estableixen una sèrie de pautes per a realitzar un diagnòstic de necessitats, manques i riscos, que ajuden i faciliten la intervenció de forma integral i transversal en totes les àrees d’actuació: institucional, sanitària, educativa, social, cultural, econòmica i geogràfica.

A més del Pla de Cohesió i Inclusió Social, el ple ha donat llum verda al Reglament de Funcionament dels Serveis Socials de Base de la Mancomunitat Camp de Túria, que començaran a prestar-se a partir de l’1 de gener als municipis de Benissanó, Casinos, Domeño, Gátova, Loriguilla, Marines, Olocau i Serra.

En aquest Reglament es regulen totes les prestacions de Serveis Socials Generals de Base d’Atenció Primària, com són Informació i assessorament, Emergència Social (Prestacions econòmiques individualitzades i Pobresa energètica), Convivència (Ajuda a domicili), Cooperació Social i Intervenció per a la Prevenció i Inserció Social.

Per a treballar en la posada en marxa d’aquests serveis recentment s’ha creat el Consell d’Inclusió i Drets Socials de la Mancomunitat Camp de Túria, del que també s’ha informat en el ple.