El regidor de Cicle Integral de l’Aigua, Vicent Sarrià, ha visitat este matí la planta potabilitzadora del Realón, a Picassent, on ha posat en valor la inversió de 4 milions d’euros destinada a “eliminar les substàncies presents en l’aigua que proveix esta infraestructura i que li conferixen un regust a terra”.

Estes actuacions suposen “una de les obres d’inversió més importants d’enguany en una de les dos plantes potabilitzadores que gestiona i són propietat de l’Ajuntament de València, però que proveixen a 1.600.000 persones del conjunt de l’àrea metropolitana”, ha assenyalat el regidor.

L’edil ha explicat que està intervenció està dirigida a “millorar el sabor, el gust i l’olor de l’aigua, alguna cosa que incidix en la percepció que els ciutadans tenen d’un objecte de consum diari i constant com és l’aigua potable de tota la ciutat i l’àrea metropolitana; per això, vam entendre des de l’Ajuntament i l’Entitat Metropolitana que era necessari donar-li una solución”.

Vicent Sarrià durant la presentació del projecte en la potabilitzadora de Picassent.

En concret, s’està instal·lant un sistema de generació, dosatge i mescla d’ozó, o el que es denomina, tractament de pre-ozonització. La durada de les obres és d’1 any i mig i es requerirà una segona fase per a cobrir el cent per cent del cabal de la planta. Esta actuació, que en el seu conjunt suma 9,4 milions d’euros està inclosa en el Pla d’Inversions en Plantes Potabilitzadores.

Com a pas previ a la redacció del present projecte, l’any 2016, es van efectuar una sèrie d’assajos pilot en la planta potabilitzadora del Realón (Picassent) a fi de determinar la idoneïtat dels tractaments de preoxidació a aplicar, concloent-se l’efectivitat de la combinació d’ozó (O3) i aigua oxigenada (H2O2) en la millora de la qualitat de l’aigua, especialment en l’eliminació d’olors i sabors.

Las nuevas bolsas de Consum que ayudan al medio ambiente