Mayo

Aquesta setmana Junta Central Fallera ha mantingut una reunió amb la consellera de Sanitat, Ana Barceló. Tras la seua finalització, JCF ha emès un comunicat, on s’ha posat de manifest la postura oficial en aquests moments. D’una banda, sobre la possibilitat de l’obertura dels casals per a tasques administratives i, per un altre, sobre la reunió al maig per a decidir les dates de la celebració de les Falles 2021.

La Comissió de Seguiment de les Falles ha obtingut de la consellera de Sanitat la promesa que en els pròxims dies es tirarà avant una resolució. En ella es permetrà als casals la seua obertura per a gestions administratives amb un màxim de quatre a sis persones. La data límit per a la publicació d’aquesta resolució serà dilluns que ve 29 de març.

D’altra banda, s’ha tractat la celebració de les Falles 2021. Barceló ha emplaçat a Junta Central Fallera a una nova reunió a principis de maig. Allí es valoraran les dades de vacunació “que ens permeta tenir una aproximació de dates”. Per tant, la data, si no definitiva, sí determinant, serà a primers de maig.

A la reunió ha assistit, a més de la consellera, la subdirectora d’epidemiologia, Hermelinda Vanaclocha. Per part de la JCF, la vicepresidenta primera, Cristina Estévez. A més de representants de la Interagrupació de Falles, Federació de Falles de Primera A i Federació de Falles d’Especial.