Obras del intercambiador de la EMT en la calle Xàtiva / FUENTE: EP
Obras del intercambiador de la EMT en la calle Xàtiva. / FUENTE: EP

Les obres d’instal·lació del futur intercanviador d’autobusos de l’EMT del carrer Xàtiva ja ha començat. Esta infraestructura és el primer pas per a peatonalitzar l’Ajuntament ja que els autobusos hauran de realitzar ací la seua parada i evitar així l’accés a la plaça.

Esta macroparada se situarà en les proximitats de l’Institut Lluís Vives, al costat de l’estació de metro, i la seua finalitat serà convertir-se en un “nexe de comunicació per a facilitar la intermodalitat, complementar el bescanviador que ja existeix a Tetuan-Porta de la Mar i millorar l’operativitat de la xarxa d’autobusos municipal”, tal com ha explicat el regidor de Mobilitat, Giuseppe Grezzi.

“Hui donem inici oficialment a les obres del bescanviador de Xàtiva, un dels punts neuràlgics de la nova arquitectura de línies de l’EMT. És molt necessari perquè descarreguem el centre de tants autobusos i millorem el servei que donem”, ha assenyalat el regidor.

CANVI DE PARADES DE L’EMT

Des de l’EMT han indicat que les obres, d’un cost d’execució pròxim als 100.000 euros, tindran una duració màxima de tres mesos encara que s’interrompran de l’1 al 19 de març degut a les Falles. Durant el seu muntatge es mantindran oberts els carrils de circulació però s’eliminarà l’aparcament del costat esquerre per a facilitar el trànsit.

Una vegada el bescanviador estiga finalitzat, previsiblement per al 20 de març, per ell passarà la línia llançadora C1, la responsable de connectar aquesta plataforma amb la de Porta de la Mar amb una freqüència de pas prevista de cinc minuts.

A més, mentres continuen les obres també hi haurà canvis. La línia 5 realitzarà la seua parada al costat de la plaça de bous, la 73 al carrer Sant Pau i la 81 canviarà el seu recorregut per a desviar-se per Marquès de Sotelo.