Els ajuntaments intensifiquen la seguretat en les cavalcades

Els consistoris s'acullen a la campanya “Cógeme de la mano” perquè els majors no obliden tenir sempre subjectes i controlats als més xicotets

Cabalgata

Els municipis valencians ja estan preparats per a rebre la visita de Ses Majestats els Reis Mags d’Orient. Melchor, Gaspar i Baltasar recorreran els carrers en les diferents cavalcades ja preparades.

Conscients que és un dels moments més esperats de l’any i multitudinaris, ja s’han engegat tots els dispositius de seguretat en marxa. L’alerta terrorista en la qual Espanya es troba immersa i els recents atemptats perpetrats usant un vehicle com a arma obliga a prendre mesures de seguretat extraordinàries.

De fet, a Torrent, on s’espera una massiva afluència de gent, per la seua rellevància i alta participació, la Regidoria de Seguretat Ciutadana, Protecció Civil i Policia Nacional, juntament amb Creu Roja, desplegaran un operatiu que disposarà de diversos vehicles policials per a preservar i garantir la seguretat en accessos i punts estratègics del recorregut amb un total de 10 vehicles policials, 3 de Protecció Civil, 4 de Policia Nacional i una ambulància de suport vital bàsic i un vehicle de suport de Creu Roja. A més, s’ha previst de barricades en punts concrets, per a evitar l’entrada de qualsevol vehicle, i en els llocs on no hagen es disposarà de vehicles que realitzen aquesta funció.

També ha llogat més d’1.000 tanques que, al costat dels quals ja disposa, cobriran tot el recorregut de la cavalcada, des de la plaça de la Llibertat fins a la seua finalització en l’edifici de l’antic ajuntament. A més, es va a cobrir tot el recorregut amb un clos de protecció de més de 3.000 metres lineals, per a garantir la seguretat dels assistents i que puguen gaudir de la cavalcada.

Per la seua banda, l’Ajuntament de Xirivella ha adquirit unes noves barreres New Jersey amb l’objectiu d’augmentar la seguretat ciutadana en els actes que se celebren en la via pública. En coordinació amb la Policia Local, estrenarà el seu ús en la cavalcada dels Reis Mags.

A més, la majoria dels municipis s’han acollit a la campanya que ha llançat la Generalitat amb el lema “Cógeme de la mano” perquè els majors no obliden tenir sempre subjectes i controlats als més xicotets.

I és que, la visita dels Reis Mags és una de les cites més esperades per grans i xicotets. Centenars de persones s’amunteguen pels carrers per on passen les carrosses i, per açò, els ajuntaments ho tenen clar: cal extremar les precaucions per a garantir la seguretat.