tormentas verano

Els dies de calor incessant es veuran minvats almenys per a hui, dimarts 7 d’agost. Segons Aemet, les temperatures descendiran considerablement en tot el país, però vindran acompanyades de tempestes fortes, i fins i tot, acompanyades de calamarsa en alguns llocs com Navarra, Pirineus, Teruel, Castelló i València.

A la Comunitat Valenciana hi haurà un cel poc nuvolós, amb intervals matinals de núvols baixos en el terç nord, augmentant a intervals nuvolosos per nuvolositat d’evolució diürna.

A l’interior a la vesprada caldrà comptar amb la presència dels paraigües ja que es preveuen ruixats i tempestes, amb probabilitat que siguen localment fortes en la meitat nord. A més, caldrà estar alerta en les zones del litoral on no es descarta que les pluges s’estenguen cap a allí.

D’altra banda, les temperatures màximes en descens es veuran en punts del terç sud. I el vent procedent del sud i sud-est serà fluix, però comptarà amb intervals de moderat en el litoral.

A Galícia i Cantàbric occidental s’esperen cels nuvolosos amb precipitacions que s’aniran estenent per l’àrea cantàbrica. En la resta del país, predominarà el cel buidat al principi del dia , amb nuvolositat d’evolució diürna en la meitat oriental peninsular i Balears. A la vesprada, es produiran ruixats i tempestes a Navarra, Pirineus, nord de Catalunya, aquest del sistema Ibèric, serres orientals andaluses i Balears.

Les temperatures descendiran considerablement tant en la Península com en els arxipèlags, fins i tot de forma notable en punts de la meitat occidental peninsular.

El vent bufarà de components aquest i sud en l’àrea mediterrània, oest i nord a Galícia, àrea cantàbrica i alt Ebre. En la resta de la península, el vent serà fluix, però amb ratxes fortes en zones de tempestes. S’esperen alisis a Canàries, amb intervals de fort en les illes occidentals, i llevant en l’Estret.