Jávea
Imagen de archivo de la inundación en Jávea durante el mes de abril. EFE

Les fortes pluges que estan assotant el litoral sud de la Comunitat Valenciana han descarregat amb intensitat en el municipi alacantí de Xàbia on les precipitacions han acumulat més de 60 litres per metre quadrat.

Segons les dades de Meteoxàbia, entre les 8 i 9 hores havien caigut prop de 36 l/m2 en la zona de l’Arenal, xifra que ha augmentat als 48 l/m2 tan sols una hora després. Les xifres també són superiors en el cas de la zona del Camp de golf on de moment s’han registrat fins a 54 litres/m2, mentres en el port s’han acumulat 46 litres i en el centre del poble fins a 45 l/m2.

Esta quantitat d’aigua ha provocat la inundació d’algunes d’estes zones com és el cas de l’avinguda de la Llibertat situada en l’Arenal on l’aigua sobrepassava les voreres i dificultava el pas de vehicles. A això se li han unit diversos talls de llum en determinats punts del municipi ja que la tempesta ha afectat el servei elèctric de la localitat alacantina.

Segons ha informat el gabinet de comunicació d’emergències i seguretat de la Comunitat Valenciana a través de Twitter, la Policia Local de Xàbia ha activat el CECOPAL, el Centre de Coordinació Municipal des del qual es dirigeix el Pla Territorial d’àmbit local per a coordinar l’actuació dels recursos locals a causa de les intenses precipitacions.

A més, com a mesura de prevenció, la policia ha procedit al tall dels accessos pel riu Grossos així com el camí Tamarits i l’avinguda de la Llibertat. També han recomanat evitar els desplaçaments amb cotxe i circular per zones de fàcil inundació.

Des de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) s’ha activat el nivell d’alerta taronja en el litoral sud amb un nivell d’emergència nivell dos per pluges que poden deixar 100 litres en 12 hores al llarg de la jornada.