La pluja serà la característica en aquesta setmana curta que tenim per davant. Desembre arriba a la Comunitat Valenciana amb precipitacions fortes i persistents a causa de l’entrada d’una DANA. Com s’observa en el següent gràfic només el divendres recuperarem una mica d’estabilitat i remetran les pluges.

Aquest dilluns s’ha decretat l’alerta taronja per precipitacions que podrien acumular 100 litres per metre quadrat en 12 hores. En aquest primer dia de la setmana les precipitacions seran persistents a València i Alacant. Una pluges que poden ser localment fortes i anar acompanyats de tempesta en la segona meitat del dia en els litorals nord d’Alacant i sud de València. A Castelló també s’esperen precipitacions però aniran remetent a partir de migdia.

Temperatures mínimes en descens a Castelló i amb pocs canvis en la resta; màximes en descens, que serà notable a València i nord d’Alacant. Vent del nord i nord-est fluix a moderat, amb intervals de fort en la costa.

Per al dimarts la previsió és que es puguen acumular fins a 80 litres per metre quadrat en 12 hores, una situació que ens farà estar baix a alerta groga decretada per AEMET.  En aquesta jornada el cel estarà nuvolós o cobert amb precipitacions persistents a València i Alacant, que a més poden ser localment fortes en la segona meitat del dia en els litorals d’Alacant i sud de València. A Castelló també s’esperen precipitacions a partir de la vesprada.

Temperatures en lleuger descens, o amb pocs canvis per al cas de les màximes de València. Vent del nord i nord-est fluix a moderat, amb intervals de fort en la costa i ratxes molt fortes en el litoral nord d’Alacant.