Varias personas caminan bajo sus paraguas durante una tormenta. / MARÍA JOSÉ LÓPEZ (EUROPA PRESS)

Aquest dimarts la Comunitat Valenciana tornarà a estar amenaçada per intenses pluges. Les previsions anuncien ruixats acompanyats de tempesta en tota la província de Castelló, l’interior i sud de València i el nord d’Alacant.

Davant el nou fenomen de precipitacions, l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha activat la alerta groga. Existeix risc de tempestes i precipitacions que poden deixar fins a 20 litres per metre quadrat en només una hora.

L’alerta arrancarà a les 12.00 hores i es mantindrà activa en pràcticament tot el territori valencià fins a la mitjanit. En concret estaran sota l’influx de les fortes pluges tota la província de Castelló; tot l’interior de València fins al Racó d’Ademús; el litoral sud valencià, és a dir, la zona de Cullera a Gandia incloent localitats com Alzira; i tot el nord alacantí, tant interior com litoral, amb municipis com Xàbia, Dénia, Alcoi, Villena o Xixona.

Mapa d’alertes per risc de precipitacions i fenòmens costaners. / AEMET

En les grans ciutats de la Comunitat com València o Alacant els cels seran poc nuvolosos amb intervals de nuvolositat alta al matí. Tendiran a cel nuvolós durant la segona meitat del dia amb ruixats dispersos però no fortes cara a la nit.

VALÈNCIA EN ALERTA PER FORTS VENTS 

A partir de les 20.00 hores Aemet decretarà una nova alerta, en aquesta ocasió per a tota la costa de València. Un episodi de fenòmens costaners posarà en risc groc la zona marítima. Es preveuen vents del nord-est de força 7 acompanyats d’ones de 2 a 3 metres d’altura. A més, aquesta mateixa alerta s’activarà a les 22.00 hores en el litoral nord d’Alacant.

Durant la mitjanit tots els nivells de risc quedaran desactivats. L’única alerta que es prolongarà serà la del litoral alacantí la qual es prolongarà fins a la matinada del dimecres.

Cal destacar que les pluges de hui vindran acompanyades de un descens de les temperatures. Aquest dimarts les màximes no pujaran dels 26º, set menys que el dilluns. A més, la baixada durarà un dia més perquè el dimecres els mercuris cauran fins als 22-23º. Serà a partir del dijous i cara a la fi de setmana quan la calor vaja tornant de manera progressiva.