La Comunitat Valenciana ha tornat a viure una jornada de fortes precipitacions. Esta passada nit i matinada una tempesta ha afectat a quasi la totalitat de la costa llevantina amb una pluja que ha deixat fins a 74 litres per metre quadrat.

Segons l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), la tempesta ha afectat més al centre de la província de València (Calicanto, Torís, Godelleta i Real de Montroi) al costat del litoral de Castelló. En estes zones s’han produït algunes inundacions de carrers i baixos i determinades carreteres han quedat completament submergides en l’aigua.

A més, en el cas del municipi de Burjassot s’ha produït el derrumbament de part del mur del Patio de Los Silos, un dels emblemes del municipi que està datat del segle XVI i es considera Monument Històric-Artístic Nacional.

L’alerta taronja decretada per Aemet ja ha finalitzat i ha donat pas a alerta groga, un nivell que es mantindrà durant tota la jornada i és que s’esperen més precipitacions que podrien anar acompanyades de tempestes i deixar una acumulació d’aigua de fins a 20 litres per metre quadrat.

Per al dimecres, des de l’Agència Estatal de Meteorologia anuncia un cel nuvolós en el litoral i intervals nuvolosos d’evolució diürna a l’interior al costat de probables boires matinals. En la primera meitat del dia s’esperen ruixats i tempestes en el litoral de València mentres que a la vesprada hi ha probabilitat de ruixats dispersos amb tempestes ocasionals a l’interior.

La Comunitat Valenciana sigue en Alerta Amarilla por fuertes lluvias