La lluvia continúa hoy en la Comunitat: dónde lloverá más
El paseo marítimo de Valencia con tramos anegados por la lluvia. /

El diluvi que va viure anit València quedarà en la memòria de tots aquells que el van veure. L’aiguat es va convertir en la pluja més forta d’un mes de maig des de 1871 amb més de 200 litres per metre quadrat.

Hui la ciutat està en procés de recuperació encara que no es descarten nous ruixats al llarg de la jornada. València ha començat el dia amb el cel nuvolós i segons l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemetpodrien produir-se precipitacions ocasionals amb tempesta.

No obstant això, les previsions asseguren que no tornaran a repetir el viscut en la jornada del dimarts. A més, en aquesta ocasió la ciutat de València i els seus municipis més pròxims no seran els que reben la pitjor part de la pluja.

Les prediccions d’Aemet assenyalen al sud de la Comunitat Valenciana com la zones amb major risc. De fet, tota la meitat sud romandrà hui en nivell d’alerta groga per precipitacions fortes o persistents.

Municipis com Cullera, Alzira, Gandia, Xàtiva, Ontinyent, Xàbia o Alacant són alguns dels quals estaran en risc. En la meitat nord de la província de València i a Castelló les pluges seran més disperses i ocasionals.

El nivell groc romandrà actiu fins a la mitjanit. A partir de llavors es desactivarà el risc de pluges encara que començarà el de fenòmens costaners. Tot el litoral d’alicante entrarà aquesta matinada en alerta per vents de força set i ones de tres metres.

QUAN PARARÀ LA PLUJA?

Cara al dijous al matí l’autonomia recuperarà la normalitat i eliminarà qualsevol tipus d’alarma. En la meitat sud de la província de València, el dia començarà nuvolós o cobert amb probabilitat de ruixats i tempestes. No obstant això, s’espera que aquestes remeten al llarg del matí i tendisquen a poc nuvolós. En la meitat nord el dia arrancarà poc nuvolós encara que sense descartar ruixats dispersos a la vesprada en zones de muntanya.

Cara al divendres es consolidarà el bon temps amb cels poc nuvolosos i temperatures que pujaran fins als 23 graus. Aquesta tendència es mantindrà tot el cap de setmana predominant l’estabilitat.