La Falla Sueca Literat Azorín, comissió de Russafa, va presentar anit el seu projecte d’il·luminació de Falles 2019.
La comissió així vol aconseguir alçar-se amb el primer premi en la categoria A del concurs d’il·luminació i així sumar 25 primers premis a la seua història que va començar en 1963.
La empresa Ximénez serà l’encarregada d’instal·lar una composició moderna, amb una gelosia de colors blancs, freds i càlids i patrons repetitius respectuosos amb l’entorn urbà.
Un total de 512.012 leds de diferents grandàries i colors que totalitzaran una potència de 89.000 watts, en un projecte entorn dels 35.000 euros, en el disseny dels quals ha participat la pròpia comisión.
La il·luminació comptarà amb una portada de 23 metres d’amplària per 13 d’altura, contenint 28.676 leds. Estarà formada per 36 arcs de 9,62 x 4.10 metres que encendran 13.426 bombetes led cadascun, en els quals els motius d’esferes tindran cristalls de roca com a diamants de material acrílic transparents per a aconseguir efectes de resplandor.
L´ encès tindrà lloc divendres que ve 8 de març a les 20 hores, en l’encreuament dels carrers de la comissió del barri de Russafa , però anit, durant la presentació del projecte, la falla va anunciar que no hi haurà espectacle d’encès tal com ja van anunciar prèviament les falles veïnes.
Durant la presentació es va aprofitar per a anunciar que la cantant Soraya Arnelas, fallera d’honor de la comissió,  participarà en l’Ofrena de Flores, al costat de la Comissió i a més es va procedir  a la renovació de l’artista infantil de la falla Gonzalo Rojas, que al costat de Vicente Llácer, seran els encarregats de plantar durant les Falles 2020.