Bandas de música Llíria

Llíria va viure la jornada musical per excel·lència de les festes patronals, amb la celebració anit del Concert de les Bandes 2018, organitzat per la regidoria de Música de l’Ajuntament de Llíria, que va unir a la Banda Primitiva i la Unió Musical de Llíria sobre el mateix escenari. La cita musical va fer un homenatge a l’italià Franco Cesarini, per la seua dilatada trajectòria com a compositor.

L’Ateneu Musical i d’Ensenyament Banda Primitiva de Llíria va ser l’encarregada d’encetar la vetlada. L’agrupació, dirigida per Javier Enguídanos, va delectar als assistents amb el pasdoble Serrano de Ramón García Soler i les obres Equestrian sinfoniette i Mosaici bizantini del compositor homenatjat, Franco Cesarini.

Per la seua banda, els músics de la Banda Simfònica Unió Musical de Llíria, dirigits per Pablo Marqués, van fer sonar les notes de Centenari Musical, pasdoble de Ramón García Soler, i la Simfonia núm. 1 Els Arcangels de Cesarini.

L’homenatge al compositor Franco Cesarini va tindre lloc en la mitja part de l’acte. La ciutat de Llíria i les seues bandes van reconèixer la seua trajectòria compositiva i, també, com a director. L’italià ha conformat un ampli i divers catàleg d’obres per a diferents formacions, entre les quals, hi ha peces per a banda, orquestra simfònica, quartets de corda, grups de vent i partitures per a solistes. L’excel·lència de les seues obres va fer que la Southeast Missouri State University en Cape Girardeau dels Estats Units el nomenara compositor resident l’any 2011.

El Concert de les Bandes va finalitzar amb la interpretació de l’Himne de Llíria, a càrrec de la Unió Musical de Llíria i el baríton Fernando Piqueras; i l’Himne Regional, amb la participació del tenor Vicent Enric Romero.

L’Himne de Llíria va tornar al festival de bandes gràcies al compositor local José Alamá, “qui ha realitzat un gran treball per recuperar la partitura de Vicente Pérez-Jorge” ha afirmat el regidor de Música, Pedro Vicente. “És importantíssim per a tots difondre l’himne de la nostra ciutat, no sols pel seu valor sentimental, sinó també perquè el seu autor és un dels compositors de música litúrgica del segle XX més reconeguts en l’àmbit internacional”.

Un any més, el Concert de les Bandes va centrar les mirades del món musical i va permetre que veïns i visitants disfrutaren d’una nit en què Llíria va reivindicar, de nou, la seua condició com a Ciutat de la Música.