Una de les parades obligatories dintre calendari festiu del mes d’abril és Llíria, que celebra les festes en honor a Sant Vicent Ferrer i el proper dilluns viuran el seu punt àlgid amb la Romeria i el Miracle de l’Aigua

La Confraria de Sant Vicent ja ultima els preparatius per a un dels moments més esperats i ja han començat alguns actes.

Però 7 Televalencia en vol saber més sobre aquesta festa i s’ha desplaçat fins a la capital del Camp de Túria per conéixer la importància de la figura del sant a esta localitat. I com no, sobre esta festivitat de la mà dels seus principals protagonistes.

Dia de germanor i fervor en què veïns i veïnes i visitants de tots els racons de la Comunitat juguen un paper important.

Sens dubte el caràcter original, únic i autèntic d’esta tradició festiva patronal suposa un esdeveniment singular. Per això, des del Consistori es vol aconseguir que siga Festa d’Interés Turístic. I que pensen els edetans d’esta centenària tradició popular, festiva i ciutadana?

Ja saben, a este municipi el dilluns torna la segona Pasqua, ja que més enllà del sentiment religiós i la tradició entorn a la figura, del també conegut com Sant Vicent el del ditet, amics, familiars es reuneixen per a gaudir d’una jornada en la qual, de segur, la bona gastronomia i companyia no faltarà.