Llíria

Ca la Vila ha sigut l’escenari de l’últim encontre de la comissió de Medi Ambient de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), que ha tingut lloc a Llíria. L’alcalde Manolo Civera, que és membre d’este òrgan, ha actuat d’amfitrió de la resta de representants dels municipis de tota Espanya que hi han assistit.

En este encontre, els membres de la comissió han pogut conèixer de primera mà el projecte SimBioTIC, que té com a objectiu la lluita contra el canvi climàtic, a través de les noves tecnologies i l’eficiència energètica. Es tracta d’una iniciativa pionera, que l’Ajuntament de Llíria ha impulsat amb la col·laboració de l’Institut Itaca de la Universitat Politècnica i a el suport de la Diputació de València.

A més, els assistents han visitat els Mausoleus Romans, on han pogut descobrir part de la història de la capital del Camp de Túria i admirar una de les seues principals restes monumentals.

La reunió de treball d’este òrgan de la FEMP ha servit per seguir treballant per abordar i impulsar polítiques de foment i defensa de la sostenibilitat en l’àmbit local, a través de la prevenció dels residus, la seua reutilització, reciclatge i valoració; de l’incentiu de la utilització de les energies renovables i del foment de mesures que contribuïsquen al reconeixement del medi natural i els espais forestals.

La comissió de Medi Ambient del FEMP es reunix habitualment a Madrid. No obstant això, hui Llíria s’ha convertit en el segon municipi en acollir una de les reunions itinerants del òrgan, després de l’encontre celebrat al juliol a la ciutat de Cervo (Lugo).