Alerta roja en Valencia por riesgo extremo del temporal
Una mujer con tres menores se protegen de la lluvia con paraguas y chubasqueros en una céntrica calle de Valencia. / EFE.

La província de València es prepara per a l’arribada de Lola, la borrasca primaveral més profunda de l’any. Encara que la pitjor part s’espera en la costa de Portugal, l’efecte també es deixarà sentir en el vessant mediterrani.

El front atlàntic arribarà oficialment en les pròximes hores deixant tempestes i fortes precipitacions durant el cap de setmana. No obstant això, els seus primers efectes ja han començat a notar-se amb pluges en tota la província.

Davant l’amenaça de les precipitacions, l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha activat l’alerta groga en tota la Comunitat Valenciana. Hi ha risc de pluges i tempestes que podrien deixar precipitacions acumulades de 60 litres per metre quadrat en 12 hores.

LA BORRASCA LOLA GOLPEARÁ EN EL CAP DE SETMANA

De moment l’alerta es mantindrà fins a la mitjanit però això no significa que el temporal amaine. La borrasca Lola donarà una treva el divendres deixant intervals nuvolosos durant la jornada amb precipitacions febles en el sud i sense descartar algun ruixat aïllat a l’interior a la vesprada.

Per contra, el dissabte s’espera que les precipitacions siguen localment persistents. A més, no es descarta que vagen acompanyades de fang i hi haurà una visibilitat reduïda per pols en suspensió en zones altes del sud.

El diumenge es repetirà la mateixa situacions amb pluges persistent en el sud de València i nord d’Alacant que podran estendre’s de manera més dispersa a altres zones de la Comunitat amb fang.

MÉS PLUJA PER A l’INICI DE SETMANA

Encara que encara és difícil predir què ocorrerà la setmana vinent, els primers avanços d’Aemet assenyalen que continuaran les pluges. S’espera que una baixa situada entre la Península i Açores s’acoste al sud-oest peninsular. Així, és probable que es produïsquen precipitacions acompanyades de tempesta en quasi qualsevol punt d’Espanya.

Per al dimarts s’espera que la baixa penetre en la Península alhora que tendeix a afeblir-se. Continuen sent probables les precipitacions i tempestes en quasi qualsevol punt del país.

Encara que la incertesa s’incrementa notablement per als dies posteriors, tendeix a mantenir-se cert predomini de les baixes pressions i la inestabilitat. Hi haurà intervals nuvolosos i nuvolositat d’evolució que deixarien ruixats i tempestes en quasi qualsevol punt.