València es prepara per a un 2023 d’eleccions municipals i els candidats ja comencen a presentar els seus programes. Aquest és el cas de Vicente González-Lizondo, líder de Valencia Unida, un partit que incorrerà per primera vegada en els comicis.

Aquestes eleccions, que se celebraran el 28 de maig, mostren una tendència continuista en els possibles resultats. Segons apunta Sigma Dos, tornarien a decidir-se per menys de 3 escons, igual que en 2019.

No obstant això, la sorpresa ve de la mà d’un partit que es presentarà per primera vegada a les municipals: València Unida. El seu líder, Vicente González-Lizondo, ha explicat que Valencia Unida “és hereua del partit Unión Valenciana“. “Som un partit modern, en ADN valencià i valencianista, que prioritza les necessitats de la Comunitat Valenciana perquè torne a ser el motor econòmic d’Espanya”, assegura.

El representant de Valencia Unida es mostra partidari de defensar la cultura valenciana i fer canvis en àrees clau de l’Ajuntament de València. Entre alguns exemples explicats a 7 Televalencia, Lizondo assegura “no donar diners a qui vulga agredir la nostra cultura”.

A més, si demà fora alcalde de València, el líder de VLC Unida defensa que “el primer que faria seria una auditoria per a saber l’estat de l’Ajuntament“. De la mateixa manera, la seua proposta cerca apostar pel turisme fent “una València internacional”.

10 CLAUS DEL PROGRAMA DE VICENTE GONZÁLEZ-LIZONDO

  1. EDUCACIÓ I ESPORTS. Dotar a tots els barris d’infraestructures esportives, que tota la ciutadania faça esport i mantenir el xec escolar gratuït.
  2. MEDI AMBIENT I SALUT. Dotar a la ciutat de màquines que indiquen la pol·lució, seguiment diari de persones dependents i crear un Nou Parc Albufera per a tots.
  3. DRETS SOCIALS I INCLUSIÓ. Donar solució a les més de mil persones que dormen al carrer, crear lloguers socials.
  4. CULTURA I FESTES. Ajuda i subvencions a la promoció del patrimoni cultural valencià.
  5. SEGURETAT CIUTADANA. Doblegar els agents de policia, dotar-los d’armament no letal i donar-los cobertura legal.
  6. MOBILITAT I URBANISME. Mobilitat sostenible i intel·ligent, edificis autosuficients, energia solar. Places i carrers amb vida.
  7. OCUPACIÓ. Fomentar l’ocupació privada, ajudar als emprenedors i comerciants.
  8. COMERÇ. Fomentar el seu impuls, València mai ha tingut tants locals en lloguer.
  9. NETEJA. Excel·lència en el servei de neteja en tots els barris, la ciutat està molt bruta i amb plagues.
  10. TURISME. Fer una València internacional, amb un gran port i aeroport, platges amb oferta gastronòmica i d’oci. Sí, als grans esdeveniments.