Agentes de la Guardia Civil en la carretera A-31 sentido Alicante.
La Guardia Civil de Tráfico en la A-31 sentido Alicante.

La borrasca Gloria continua el seu avanç per la Comunitat Valenciana on ja ha obligat al tancament de carreteres i al tall de línies ferroviàries en alguns punts de l’autonomia amb la consegüent suspensió de trens Renfe.

Mentres a Alacant s’ha decretat el tancament de l’aeroport pel temporal i l’incendi de l’última setmana, a València este continua operatiu encara que de moment s’ha obligat al desviament de 12 vols.

Tal com ha informat Aena, quatre avions s’han desviat a Saragossa, altres quatre a Madrid, dos a Màlaga, un a Múrcia i un altre a Palma de Mallorca. Per això, des d’Aena recomanen als viatgers consultar l’estat dels seus vols amb les aerolínies contractades abans d’emprendre el viatge.

Imagen
La Guàrdia Civil de Trànsit en l’A-31 sentit Alacant.

27 CARRETERES TALLADES

Segons un comunicat de la Conselleria de Política Territorial i Obres Públiques remès pel Centre de Coordinació d’Emergències, hi ha un total de 33 carreteres tallades i 21 en les quals és obligatori l’ús de cadenes per a garantir la seguretat dels conductors. A més, han publicat un llistat en el qual poden consultar-se les carreteres afectades i l’estat d’estes:

Entre les principals podem destacar l’A-7, l’A-31, l’A-33 i l’A-35 en els trams que connecten Alacant amb València i Albacete. A la província de València el principal problema es troba en la CV-390 (Km. 16 Benaixeve a Km. 44 Utiel) on s’ha decretat el nivell groc igual que en l’A-3 que travessa Villagordo del Cabriel, punt en el qual s’ha prohibit la circulació de camions i vehicles articulats.

La Guàrdia Civil i la Policia Local també ha tancat al trànsit la CV 500 (Perellonet Gavines) i ha tallat l’avinguda del Marenyet i Camí de la Torre a Cullera a causa de les pedres que s’han concentrat en les vies com a conseqüència de la borrasca.

TRENS SUSPESOS

Igual que amb el trànsit viari, el ferroviari també s’ha vist afectat. Les condicions meteorològiques adverses han obligat a interrompre els rodalies de les línies C5 i C6 entre València i Alboraia i a establir un pla de transport alternatiu per carretera. Això ha afectat el Mitjana distància 18502 València-Osca ja que, com a conseqüència del tancament de les línies, no ha pogut efectuar la seua eixida.

Des de Renfe també han informat de la suspensió de la línia de Mitjana Distància Alcoi-Xàtiva i del desviament de dos Euromeds. En concret l’Euromed 1071 Barcelona-València que ha retrocedit fins a Castelló per a prosseguir el viatge per carretera i l’Euromed 1081 Figueres-Alacant que realitzarà part del viatge en autobusos.

A més, els retards han afectat la línia AVE Alacant-Madrid i Madrid-València ja que les ratxes de vent han limitat la velocitat allargant els viatges en 15 minuts. Encara que el temps ha sigut major en el cas de les línies de Mitjana Distància entre València i Múrcia on la pluja ha retardat el tren un total de 33 minuts mentres l’Euromed 1092 d’Alacant a Barcelona portava una demora de 3 hores i 16 minuts per haver realitzat transbord per carretera entre València i Sagunt.

No obstant això, un dels més castigats està sent el Talgo 1302 de Múrcia a Barcelona ja que la borrasca Gloria està impedint el seu viatge i actualment es troba aturat en el terme municipal d’Elda igual que havia ocorregut amb l’AVE 5093 d’Alacant a Madrid en detenir-se mitja hora en Pozorrubielos per un plàstic enganxat a un pantògraf degut al fort vent.