Publiquen la llista negra de les aerolínies amb les que no s’ha de viatjar

La llista de Seguretat Aèria de la Unió Europea prohibeix l'entrada de 178 aerolínies en l'espai aeri dels països membres per raons de seguretat

aerolíneas

Sales de vacances este estiu fora de la Unió Europea i no et sona el nom de l’aerolínia en la qual estàs a punt de comprar un vol? Espera, no et llances a comprar: hi ha una llista negra de 178 aerolínies que tenen prohibit el seu ingrés a l’espai aeri de la UE per no complir amb els criteris de seguretat requerits pels nostres experts.

La “Llesta de Seguretat Aèria de la UE” és una de les eines més efectives per a aconseguir el major nivell de seguretat dels ciutadans i és que aquesta llista negra ajuda a línies aèries a mantenir els seus propis nivells de seguretat alts, per a evitar ser agregats a la llista o per a ser exclosos d’ella.

La llista negra és elaborada amb l’opinió unànime d’experts en aviació dels Estats membres en el Comitè de Seguretat de la UE, un organisme presidit per la Comissió Europea amb el suport de l’Agència Europea de Seguretat Aérera (EASA, per les seues sigles en anglès).

Med-View Airlines és una de les aerolínies prohibides a Europa.

Les 172 aerolínies de la llista negra

En la llista actual hi ha 172 aerolínies de 16 països que estan prohibides pel fet que les autoritats d’aviació d’eixos Estats no supervisen la seguretat amb els criteris requerits per la UE.

A més, hi ha sis aerolínies vetades a causa de les preocupacions de seguretat detectades en les pròpies companyies: Avior Airlines (Veneçuela), Iran Aseman Airlines (Iran), Iraqi Airways (l’Iraq), Blue Wing Airlines (Surinam), Med-View Airlines (Nigèria) i Air Zimbàbue (Zimbàbue).

A més, hi ha sis aerolínies que només poden viatjar a la UE amb determinats tipus d’avions: Afrijet i Nouvelle Air Affaires SN2AG (Gabon), Air Koryo (Corea del Nord), Air Service Comores (Comores), Iran Air (Iran) i TAAG Angola Airlines (Angola).

Així que ja saps, si una aerolínia no et sona familiar, fixa’t si està en esta llista!

Las mejores opciones para viajar a Sevilla y vivir la final de la Copa del Rey

¿Se puede saber qué día de la semana es más barato viajar?