Plano de las líneas que pararán en el intercambiador de Tetuán-Porta de la Mar
Plano del intercambiador de Tetuán-Porta de la Mar.

El 23 de març és la data en la qual l’EMT canviarà les seues rutes pel centre de València. El regidor de Mobilitat, Giuseppe Grezzi, ha presentat esta campanya que arribarà després de la peatonalització de l’Ajuntament. Algunes de les seues novetats inclou la instal·lació de dos bescanviadors (Xàtiva i Tetuan-Porta la Mar) i l’ampliació de dos carrils bus al carrer Colón, entre altres.

L’Ajuntament pagarà 34.656 euros per esta campanya informativa. L’objectiu és donar a conèixer tots els canvis de la xarxa en el centre de la ciutat. A més, inclou el llançament de la nova web de l’EMT. Aquesta comptarà amb un geobuscador perquè l’usuari puga planificar la seua ruta abans de viatjar.

Segons el regidor, la finalitat és “que a partir del 23 de març tota la ciutadania, tots els usuaris, coneguen el funcionament de la nova xarxa, de les noves oportunitats d’intercanvi que té, de quines opcions té per a arribar directament al centre de la ciutat o per a desplaçar-se des del centre als barris”.

Grezzi i García Alemany durant el llançament de promoció de la C1.

LA NOVA LÍNIA C1

La campanya inclou un apartat específic per a la nova línia C1. Amb el lema ‘Directa al cor de València’ es pretén que tots els usuaris coneguen el seu recorregut. A partir del 23 de març unirà la plaça de la Reina i l’Ajuntament, que ja serà zona per als vianants.

D’altra banda, des de dissabte que ve 15 de febrer fins al 5 de març, un autobús recorrerà tots els barris per a informar dels canvis que afecten les seues línies.

Un equip de 60 informadors, coneguts com a «jaquetes roges», faran tasques informatives als carrers en Falles i en els primers dies de funcionament de la nova xarxa. Estaran repartits en punts importants i estratègics per a poder assistir al màxim nombre de persones.

Pla de les parades de les línies nocturnes en el bescanviador de Xàtiva-Estació del Nord.

AIXÍ QUEDEN LES LÍNIES NOCTURNES

El gerent de l’EMT, Josep Enric García Alemany, ha informat dels canvis en les línies nocturnes. Des del 23 de març, les línies els recorreguts de les quals finalitzen a l’Ajuntament canviaran al bescanviador Xàtiva-Estació del Nord.

Les línies N1, N2, N6, N8, N9 i N10 arribaran a Marquès de Sotelo. La N3 i N7 a Sant Pau i la N4 i N5 al carrer Xàtiva. A més, la N89 s’integrarà en la 89 i la N90 en la 90. Per tant, la línia 89 i la 90 passaran a circular també a la nit.