Línea 10 de Metrovalencia
Diseño de la futura Línea 10 de Metrovalencia.

La línia de metro que connectarà el barri de Natzaret amb el centre de la ciutat estarà en servei en 2021, i la seua connexió amb la façana marítima s’estudiarà en el primer trimestre del pròxim any. D’aquesta manera, tal com ha destacat hui l’alcalde Joan Ribó «la futura L10 es convertirà a l’estiu del 2021 en un equipament públic essencial perquè enllaçarà una de les zones de València més castigades històricament, com és el barri de Natzaret, amb el centre, i amb la vista posada en una possible ampliació cap a la Marina i el Cabanyal”.

En este sentit, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha reiterat que abans de Falles s’anunciarà la cronologia de l’ampliació de la xarxa, «amb la unió amb la Marina com una realitat».

L’actuació completa, que compta amb un pressupost de 50 milions d’euros, afecta uns cinc quilòmetres de longitud. Inclou tres parades subterrànies (Alacant, Russafa i Estimat Granell) i cinc en superfície (Germans Maristes, Ciutat de les Arts i les Ciències, l’Oceanogràfic, Moreres i Natzaret).

Arcadi España, Ximo Puig i Joan Ribó durant la visita a les obres de la Línia 10.

En paraules de l’alcalde «facilitarà l’accés a serveis com la Ciutat de la Justícia i zones d’atractiu turístic com la Ciutat de les Arts i les Ciències, i millorarà la connectivitat de la ciutat amb tota l’àrea metropolitana». Ribó també ha destacat que esta línia «contribuirà en la reducció d’emissions contaminants, en el marc de la política de mobilitat de la ciutat que aposta per a lluitar contra el canvi climàtic».

El projecte està cofinançat per la Unió Europea, a través del programa operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Comunitat Valenciana 2014-2020, que aporta 20 milions d’euros; i que després d’esta primera actuació, Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana FGV té previst executar les obres corresponents a arquitectura i equipament de parades i estacions del tram. Seguidament, s’escometran els tres projectes restants, l’electrificació i subestacions; la senyalització i comunicacions; i els tallers provisionals.