Incendio

L‘incendi de Llutxent ha quedat controlat hui a les onze del matí, segons el Consorci de Bombers de València. Després d’una setmana lluitant per extingir el foc, avui finalment s’ha acabat el malson que ha assolat a veïns de les localitats de Llutxent, Marxuquera, Pinet i Barx, principals zones afectades.

El balanç de l’incendi s’ha saldat amb un total de més de 2.600 persones desallotjades, i més de 3000 hectàrees calcinades, entre les quals destaquen habitatges, arbustos i paratges naturals com l’El Surar en la comarca de la Vall d’Albaida.

El gran treball de l‘equip de bombers juntament amb els Drones de la Unitat Militar d’Emergències (UME) ha ajudat a realitzar durant tota la nit, reconeixements de punts calents en el territori assolat per l’incendi. Aquests drones estan dotats amb càmeres tèrmiques i la seua labor es coordina amb la unitat de prevenció d’incendis forestals per a indicar als bombers on hi ha rebrots (si n’hi ha) i on és necessària la seua intervenció per a evitar que el foc es reavive.

Així doncs a partir de les dues de la vesprada s’espera una important baixada de la humitat, la qual cosa molt probablement endurecederá les condicions de treball dels mitjans terrestres i aeris que es lluiten contra el foc, tal com adverteixen fonts del Consorci de Bombers de València.