Interior de la tiendas Poppyns en Valencia. / Alicia Macias
Interior de la tiendas Poppyns en Valencia. / Alicia Macias

El model de compa està canviant. Ja no només per l’auge de la venda online, sinó pel ‘boom’ dels nous espais comercials que combinen la venda tradicional de productes amb la innovació, la decoració, l’art i un altre tipus de serveis.

Anar de compres pot resultar esgotador. Sobretot si estàs cercant productes amb dissenys originals i marques difícils de trobar. T’imagines un espai que reunisca la moda més exclusiva i que al seu torn siga un lloc de trobada on poder relaxar-te prenent un cafè? Aquests avantguardistes comerços estan de moda en algunes ciutats europees, però també han arribat a València a través de Poppyns.

Els valencians Elena Vilata i David Orrico són els creadors d’aquest innovador Life Store, situat en Isabel la Catòlica, que ofereix una nova experiència: un oasi que conjumina roba sostenible, cultura i un servei de cafeteria.

poppyns

Poppyns va nàixer com una “concept store”, En què consisteixen aquest tipus de botiga?

Una Concept Store és un espai que ofereix una proposta creativa i inspiradora. Són llocs on l’art, la cultura, la moda i l’experiència es mesclen. Poppyns és un “life store”, un espai on descobrir, deixar-se portar i comprar diferent. Un espai de reunió, on sentir-se com a casa, viu i en continu moviment.

Us vau inspirar en botigues d’altres ciutats o països per a adaptar-les al públic valencià?

Clar! Poppyns va obrir les seues portes al novembre de 2017, però prèviament vam anar donant forma al concepte i disseny del projecte. Viatgem a diferents ciutats espanyoles i europees que transmetien un lifestyle similar al que cercàvem. Cercàvem una experiència de compra concreta i inspiració per al disseny de l’espai. El més difícil va ser plasmar en l’espai la idea que teníem al cap i donar-li la força i identitat.

El lema de Poppyns és “Here today, gone tomorrow” pel continu canvi dels vostres productes. Quantes unitats oferiu dels productes perquè siguen exclusius?
Poppyns

Realment el missatge més present en Poppyns és el de “Compra diferent”. Tractem d’oferir productes de qualitat, disseny i sostenibles. La sostenibilitat quant a la seua manera de fabricació, producció, logística o RR.HH. Però alguna cosa que cuidem molt i que tenim sempre present és la possibilitat d’oferir al publique valencià una oferta diferent. Productes que únicament podran trobar en Poppyns.

Quant a la quantitat d’unitats, depèn molt de la marca i el sector al qual pertanga la marca. També de la seua producció i filosofia, però a grans trets sempre tractem d’oferir dues unitats mínim (un producte exposat i un altre en reserva). Hi ha marques i en concret productes que tenen més rotació, i que combinem amb edicions limitades o personalitzades.

En què us fixeu per a decidir portar una marca a València?

Com et comentava anteriorment, els tres pilars fonamentals són la qualitat, el disseny i la sostenibilitat. Cerquem diferenciació, originalitat i la cura dels detalls en tots els àmbits. A més, per a nosaltres és important saber qui està darrere de cada marca, la seua història i filosofia.

poppyns
Quan Poppyns va obrir les seues portes vau instal·lar un sistema perquè el client us sol·licitara les seues marques favorites, Segueix en funcionament?

Clar! Tenim dos tubs d’aire que estan actius en el nostre espai i qualsevol persona pot manar-nos suggeriments. No solament marques, si no també proposades per a tallers, música que li agradaria escoltar quan està en el nostre espai, etc. També habilitem un formulari fa poc per a aquells que volgueren enviar-nos suggeriments online i estem en continu contacte també a través d’Instagram.

Estem davant una crisi econòmica i social a causa de la pandèmia, Com ho esteu vivint des de Poppyns?

PoppynsLa pandèmia ha sigut un alt en el camí i crec que tots en certa manera ens hem vist esglaiats pel que s’aveïnava en el nostre sector. També és cert que nosaltres sempre hem estat en moviment, i crec que situacions com aquesta provoquen aqueix esforç extra per a continuar vius. Per això aquesta situació ens ha servit per a donar un impuls a allò que estàvem desenvolupant a nivell online i al que, pel dia a dia -que ens consumeix- no estàvem dedicant suficient temps. El confinament ens va servir per a redirigir parts del nostre model de negoci i fins i tot per a centrar el focus.

La nostra botiga física és el motor, la part tangible on connectar de forma més humana amb el nostre client. No obstant això, sempre l’hem acompanyada de la part online, on poder estar presents en tot moment. Aquesta situació ens ha permès desenvolupar el projecte online i estar prop d’aquells que no poden visitar-nos donada la situació.

Les últimes mesures del Consell afecten directament el comerç valencià, Esteu notant una disminució de l’afluència de gent?

Es nota que l’horari actual dificulta la visita a l’espai, però és necessari per a frenar els contagis. Tractem d’adaptar-nos i respondre amb rapidesa. Donar millor servei online per a les hores en les quals no podem obrir les nostres portes, i confiar que molt prompte millorarà la situació.

Poppyns
Amb l’any recentment arrancat, Quines són les metes i propòsits de Poppyns per als pròxims mesos?

Llancem el nostre propi Marketplace el novembre passat. És un espai online on trobar milers de productes, seleccionats per nosaltres, i pensat per i per als nostres poppyners. Vam poder afrontar temps i dedicació pel confinament i a la fi vam poder llançar-lo aquest Nadal. Per a nosaltres és vital créixer a nivell online i així oferir més opcions i marques als poppyners. L’espai et limita a una oferta, l’online no té limite. El nostre objectiu és poder donar a conèixer Poppyns fora de València i posicionar-nos com Marketplace de referència.