eliminado

Va tenir fe l’Espanyol en la remuntada d’una eliminatòria aristada després de la victòria conquistada pel Llevant en la trobada disputada en el RCDE Stadium fa tan sol una setmana després de les dianes d’Ivi i de Morales. De fet, en trenta minuts letals va deixar patente quins eren les seues intencions reals. No va haver-hi dubtes. La convicció va marcar cadascun dels seus passos. Leo Baptistao i Gerard dinamitaren les esperances blaugranes en dues mortíferos contraatacs llançats per les botes efervescents de Jurado. La posada en acció de l’esquadra que prepara Quique Sánchez Flores va ser contundent seguint el pla estratègic plantejat pel tècnic espanyolista en les hores prèvies a l’arrencada de la trobada copero. No va ser una afirmació sense substància.

L’Espanyol va rastrejar els espais per conquistar i va generar una sensació de vertigen pronunciada. El Llevant va conjugar amb la incertesa pràcticament des del naixement de la cita de tornada dels vuitens de Final. La notícia era preocupant pel seu significat. La por era palpable. Jason va poder canviar el disseny de la confrontació en la represa. El seu cabezazo, marcat per l’ortodòxia en l’atac del cuir, es va estavellar de cara en la fusta de la porteria defensada per Diego López. Abans Baptistao havia tocat amb delicadesa davant l’eixida de Raúl i Gerard va tancar una jugada d’arrel demoledora, davant la concatenació de rebutges, per a empinar l’enfrontament. Jason va capitalitzar la primera aproximació de les hosts blaugranes sobre el marc del seu adversari. Va ser en el minut cinquanta-quatre.

En aqueixa fase del duel, Muñiz ja havia agitat la banqueta amb virulencua a la recerca de solucions tangibles que pogueren mutar la petjada del partit. El desafiament era tornar a un xoc alambicado. Ivi i Boateng van emergir al verd des de la banqueta amb la finalitat de registrar més munició en aqueixa zona de la superfície del camp en la qual es decanten les confrontacions. I Morales no va tardar a seguir les trepitjades dels seus companys de banqueta per a sumar-se a l’envit. L’aparició del Comandant va ser celebrada per la graderia del Ciutat de manera apassionada. Morales té ascendent sobre els partits i també sobre la massa social blaugrana. Té talent i força mental per a girar tendències enrevessades. En l’eliminatòria anterior la seua instal·lació sobre la pastura va ser decisiva per a acabar amb les aspiracions del Girona, però, en aquesta ocasió, el cronòmetre volava cap al seu ocàs sense que la societat d’Orriols fóra capaç de transformar el partit.