cádiz

I sense amb prou faenes solució de continuïtat el Llevant tornarà al verd per a enfrontar-se al Cadis i seguir amb el procés de preparació programat durant el període estival, si bé hi ha una impregnació de desesperança en el col·lectiu després de la lesió patida per Roger en la cita davant l’Almeria. El duel està pautat per a la jornada de hui des de les 19:00 hores amb les instal·lacions de Pinatar Arena com a escenari. Els xocs de preparació s’amunteguen en les últimes jornades. L’agenda dels jugadors blaugranes es comprimeix en tal sentit. I les compareixences sobre el tapet es multipliquen. Els futbolistes es calcen les botes per a competir i reprenen els entrenaments en un exercici quasi rutinari en la seua fórmula. Adverteixen que forma part dels rigors i de la seqüència que marca el període que serveix de pròleg al naixement de les competicions.

A la trobada davant l’Almeria del dissabte, en sessió vespertina, se sumisca una nova manifestació sobre el rectangle de joc també en terres murcianes. En certa manera, els paral·lelismes amb el passat més proper són manifests, si s’escruten els caràcters que identifiquen a l’adversari que concedeix forma al tercer test de la present pretemporada. El Cadis, com va esdevenir amb l’esquadra d’Almeria, és un vell company d’aventures del Llevant pel cosmos de la categoria de Plata de l’exercici 2017-2018. Les batalles encara es recorden. Succeeix que aqueixa estreta correspondència queda esquerdada en el present per mor de la inqüestionable projecció mostrada per l’esquadra blaugrana. El que sembla una evidència és el grau dificulteu que comporta una cita emmarcada dins del cicle d’assajos establits davant de l’estrena en el marc de LaLiga Santander que ja comença a prendre forma amb l’anunci de l’enfrontament davant el Vila-real.

El Llevant no va ser capaç de reduir al Cadis en l’experiència conjunta en el marc de la categoria de Plata. No va ser una norma en una temporada excelsa. I la lluita de parers es va traslladar fins al format de la Copa del Rei en la claredat del curs amb un resultat parell que va sancionar la superioritat local des del dictatorial torn de penals. No obstant açò, aqueix record, que ja es difumina, manca de fonament si es tracta de contextualitzar el partit de demà dilluns. És temps de sembra i d’establir i fixar les coordenades físiques i tàctiques per a sobreviure en una de les Lligues més potents i de l’univers futbolístic. És temps d’incórrer en l’error i de millorar. Temps de sentir el cansament en les cames.

Aqueix pensament està clarament fixat en la ment de Muñiz. El preparador tracta de traslladar aquest missatge a la consciència dels jugadors en les sessions diàries. “Treballem per a arribar en les millors condicions a la competició”, relata accentuant el valor que adquireix el present, però fixant la mirada sobre l’horitzó que exerceix de frontera amb l’arrencada del campionat de la regularitat. La traducció sembla immediata; la transcendència d’aquests partits no estreba únicament en el resultat. Prevalen qüestions que es relacionen amb la construcció d’una identitat sobre el camp. En realitat, és el nus gordiano de la pretemporada. A la vista dels fets esdevinguts en el duel immediat davant l’Almeria sembla previsible que Muñiz invertisca els onze presentats en un intent per repartir minuts entre tots els integrants de la plantilla.