letizia

La reina Letizia ha rebut a una representació de l’empresa valenciana Idai Nature en el palau de la Zarzuela on li han informat sobre les activitats i projectes d’aquesta companyia, que fabrica solucions naturals per al cultiu de fruits i hortalisses sense residus químics.
Els homes que han acudit a la trobada amb la monarca lluïen una corbata verda i han estat encapçalats pel seu fundador i director general, Carlos Ledó. La sobirana ha posat amb tots els components de la delegació en el Saló d’Audiències.
Idai Nature va nàixer a València a principis del present segle amb la finalitat d’oferir als agricultors la possibilitat de conrear aliments sense residus químics i, per a açò, elabora els seus productes amb una barreja d’extractes vegetals i minerals respectuosos amb el medi ambient.
Donya Letizia, que és ambaixadora especial de la FAO per a la Nutrició, ha tingut ocasió de conversar amb els representants d’aquesta empresa sobre detalls del seu treball i sobre els projectes internacionals de la companyia, que compta amb filials a Mèxic, Turquia, Algèria i EUA, amb exportacions a 31 països, entre els quals destaquen Itàlia, França, el Marroc, Egipte, Iran i Xile.
Els responsables de Idai Nature també li han explicat a donya Letizia els avanços del conveni que l’empresa va subscriure en 2016 per a crear la càtedra Bioinsecticides Idai Nature en l’Escola Tècnica Superior d’Enginyers Agrònoms de la Universitat Politècnica de València, que promou i desenvolupa la recerca d’extractes biològics per al tractament de plagues.
El desembre passat, aquesta càtedra va engegar un projecte de recerca per a ajudar a Elvira Roda, coneguda com la “xica bambolla”, una jove valenciana afectada per Sensibilitat Química Múltiple que fa uns anys va patir un seriós empitjorament físic quan fumigaven davant de la seua casa i, des de llavors, roman aïllada sense contacte físic amb ningú.