Junta Central Fallera i la delegació de Promoció del Patrimoni preparen un nou viatge internacional, per a promocionar la festa de les Falles.

El cap de semana del 31 al 2 de juny, les Falleres Majors de València i les seues Corts d’Honor participaran en el festival artístic Sol y Fiesta que té lloc cada any en Leucate, una xicoteta localitat del sud de França, i que enguany celebra la seua vintena segona edició.

Al costat d’elles també viatjaran una banda de música i la falla del Patrimoni, obra de l’artista faller Ximo Esteve, una falla que ha recorregut multitud d’ubicacions i que ha sigut cedida per la Fundació Turisme València.

Leucate és una localitat i comuna del sud de França, situada en el departament de l’Aude, a la regió administrativa de Llenguadoc-Rosselló i la regió natural de Corbières.A 570 km de València, aquesta localitat es troba a tan sols 36 km en el nord-est de Perpinyà. Segons l’últim cens posseeix 4.373 habitants, coneguts en francès pel gentilici Leucatois.

No és la primera vegada que Junta Central Fallera intervé en aquesta cita internacional del Mediterrani, perquè ja en 2011 una falla infantil i un grup de folklore van participar en el festival. D’aquesta forma, fins al sud de França es va portar una falla infantil obra de l’artista faller José Manuel Ribes que escenificava “uns fallerets, amb una bola del món, per a explicar la nostra particular festa de carrer i la cultura valenciana”.

Aquesta vegada, l’Ajuntament de Leucate ha volgut convidar a una delegació valenciana encapçalada per les màximes representants de la festa, Marina Civera Moreno i Sara Larrazábal Bernal, perquè mostren ,als milers de visitants que acudeixen al festival ,alguns dels aspectes que posen en valor la nostra festa com a Patrimoni de la Humanitat com són: l’art efímer, la indumentària, la música i el foc.

El diumenge, per a concloure, tindrà lloc la cremà de la falla al costat del mar. El millor comiat per a una falla que porta viatjant des de principis del 2017 a diferents llocs com Fitur (2017), Cevisama (2017), Hotel Westin de València (2017), Pati Gòtic del Palau de la Generalitat durant les Falles 2017 i 2018, Marató València Trinidad Alfonso (2017 i 2018), Estació d’Atocha a Madrid (2018); i que representa la fita aconseguida per la nostra festa al novembre 2016.